Streinu-Cercel: „Urmează încă cel puțin încă două valuri de aici încolo”

Din păcate pandemia nu se va termina cu valul patru, cel al variantei Delta

Profesorul Adrian Streinu-Cercel atrage atenția cu privire la valurile pandemiei Covid și precizează că aceasta nu se va încheia o dată cu trecerea valului patru, ci va fi urmată de „cel puțin încă două valuri de aici în colo”, dar cu alte variante ale noului coronavirus. De altfel, Streinu-Cercel (care este și președintele Comisiei de Sănătate la Senat) a precizat, la Antena 3, că masca este singura care ne poate proteja, după vaccinarea împotriva Covid.

Nu este problema dacă vine sau nu al patrulea val, pentru că al patrulea val este în momentul de față în fața noastră. Faptul că Terapie Intensivă au început să se adune pacienții, denotă clar acest lucru. Practic, pacienții care sunt în Terapie Intensivă reprezintă acel procent de 5% de cazuri severe și dacă facem calculul înapoi, o să vedeți câte cazuri sunt în realitate, în spatele acestui procent de 5%, deci a numărului de pacienți care sunt în Terapia Intensivă.

a declarat Adrian Streinu-Cercel, la Antena 3

Streinu-Cercel: „Totul depinde de noi”

De altfel, fostul manager al Institutului Balș susține necesitatea vaccinării împotriva Covid, punând accent și pe faptul că este nevoie de o mai multă atenție în privința Secțiilor de Terapie Intensivă, ce în perioada următoare vor fi „luate cu asalt” de numărul tot mai mare de pacienți infectați cu Covid.  

„Practic, aici trebuia să facem o mică dezvoltare, în sensul să dăm posibilitatea unor specialități colterale, să își facă o dezvoltare pe Terapie Intensivă, în așa fel încât să putem face față următoarelor valuri, pentru că noi vorbim acum  de valul 4, dar trebuie să fim cât se poate de conștienți că pandemia nu se termină cu valul 4 și urmează încă cel puțin încă două valuri de aici încolo, categoric, cu alte variante”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel, care a adăugat că atâta timp cât lumea nu înţelege necesitatea vaccinării, ca formă de oprire a răspândirii virusului, „el va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii, iar alte noi mutaţii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi”.

Potrivit raportării făcute luni, 23 august, de către CNSU, la nivel național au fost confirmate 415 noi cazuri de infectare cu Covid, cea mai mare incidență din ultimele 14 zile fiind înregistrată în județul Ilfov, 0,58 cazuri la mia de locuitori. Totodată au fost și 13 decese din cauza infectării. În ceea ce privește vaccinarea, până duminică seara au fost vaccinate 5.180.067 persoane, dintre care 5.055.278 cu schema completă.

Arafat a anunțat ce se va întâmpla cu spitalele în valul patru

Articolul precedentUn băiat de 13 ani a fost împușcat în cap, după ce Israelul a atacat Fâșia Gaza
Articolul următorPrefectura Capitalei nu prelungește starea de alertă din Sectorul 1