Sursă foto: stirileprotv.ro
Sursă foto: stirileprotv.ro

Israelul ar pica drept agresor, dacă v-ați forma o opinie citind doar titlul. Pentru că toate elementele cheie sunt prezente: părțile combatante, violența și, cel mai important, vârsta victimei.

Ce ticălos, Israelul acesta, omoară și copii! Ce-a avut cu el? Israelul ar face bine să se apere de forța celor care-l înjură, public, pe rețele de socializare.

Bineînțeles că s-ar face apel la etnie, la cruzime, la cine are dreptul mai abitir să stea în Israel. Palestinienii vor fi căinați, ca niște biete victime inocente ce sunt, în fața forței militare redutabile a Israelului.

Dacă citești cu atenție toată informația, Israelul nu mai pare atât de grotesc

Cum a ajuns să fie împușcat în cap băiatul de 13 ani? Sau ce s-a întâmplat, de fapt, acolo?

Câteva sute de palestinieni s-au adunat la granița Fâșiei Gaza, pentru un protest. Protest care a marcat arderea unei moschei, acum 52 de ani. Înțeleg, este normal să comemorezi evenimente de acum 5 decenii. Ce nu e normal e să recurgi și la violență.

Pentru că Israelul n-a ripostat degeaba. A ripostat după ce palestinienii, la graniță, au aruncat cu pietre și bombe de foc în soldați, și au dat foc la cauciucuri. Ba chiar au încercat să ia arma unui soldat israelian. Ba chiar au și tras în soldații israelieni.

În urma atacului palestinian a fost împușcat băiatul de 13 ani. Pentru că palestinienii au atacat și israelienii au ripostat. Nici nu mai discutăm despre ce căuta un băiat de 13 ani la un protest despre care se știa că va deveni violent. Rămânem doar la partea în care nu Israelul a atacat Fâșia Gaza, ci palestinienii au început violențele. Drept urmare, s-a soldat, evident, cu victime.

În plus, „Avioanele de vânătoare israeliene au lovit patru locuri de depozitare și fabricare a armelor aparținând Hamas”, a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Publicul poate fi atât de ușor influențat

Da, Israelul a atacat 4 locuri de depozitare și fabricare a armelor din Fâșia Gaza.

După ce palestienii au recurs la violență, la graniță.

Băiatul nu a fost omorât în atacul aerian. A fost împușcat pentru că se afla printre cei care au stârnit violențe, la graniță.

Nu-i așa că e ușor să citești doar titlul și să te declari de partea unuia sau a celuilalt?

Ca de obicei: citiți toată știrea. Căutați toate sursele, verificați, înainte de a lua de bun un titlu menit să manipuleze sau, pur și simplu, să genereze trafic. Adevărul poate fi exact în partea opusă.

Articolul precedentSupercom merge cu levigatul înainte. Amenzile de la Garda de Mediu, apă de ploaie
Articolul următorStreinu-Cercel: „Urmează încă cel puțin încă două valuri de aici încolo”
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.