Arafat a anunțat ce se va întâmpla cu spitalele în valul patru

„Dacă creşte numărul de cazuri, readaptăm spitalele sub formă mixtă, în primul rând, asta e discuţia”

Foto: Facebook

Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit despre posibilitatea creșterii cazurilor, dând răspunsul la întrebarea momentului, și anume ce se va întâmpla cu spitalele din țara noastră, în eventualitatea în care rata de infectare va atinge, din nou, cote alarmante. „Dacă creşte numărul de cazuri, readaptăm spitalele sub formă mixtă, în primul rând, asta e discuţia”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat: „Fiecare spital să aibă o zonă, un număr de paturi, paturi de terapie intensivă pentru aceste cazuri”

Mai mult, conform declarațiilor liderului DSU ar fi existat discuții inclusiv despre detașarea de personal, de suplimentare a locurilor sau a unităților mobile de terapie intensivă. „De toate astea s-a discutat săptămâna trecută ca să fie puse la punct din nou pentru a fi activate. Nimeni nu va închide spitalele, dar, dacă ai un număr mare de cazuri care au nevoie de oxigen, care au nevoie de îngrijiri medicale, normal că unele spitale vor fi adaptate pentru acest lucru, pentru că nici pe aceşti pacienţi nu poţi să-i laşi în stradă. Adică trebuie să lucrezi pe o perioadă limitată de timp – trei-patru săptămâni – cu presiunea care va fi, dacă va fi”, a declarat Raed Arafat, aseară, la Digi24, citat News.ro.

În plus, acesta a adus în discuție inclusiv despre situația spitalului „Matei Balș”, mai exact despre pavilionul care nu a fost afectat în incendiul de anul trecut, menționând că în cazul acestuia este încă nevoie de câteva avize ISU. „Dacă vorbim de clădirea de la Matei Balş, autorizarea de la pompieri va fi dată chiar şi pe etaje, dacă este, dar trebuie făcut anumite aspecte acolo şi rezolvate de spital, sistemele de alarmare la incendiu şi aşa mai departe. Deci sunt în discuţii, spitalul cu colegii de la ISU”, a explicat medicul.

Citește și: Anthony Fauci, sceptic în ceea ce privește a treia doză de vaccin

Articolul precedentCuvinte despre cuvinte. Cum se transformă poezia în manipulare. De ce este atacată Ana Blandiana
Articolul următorMaia Sandu a primit un apel pentru modificarea Constituției Republicii Moldova: limba oficială să fie limba română
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.