Mircea Geoană l-a criticat dur pe Vladimir Putin

Ucraina va beneficia de tot suportul NATO, promite Mircea Geoană, secretar adjunct în cadrul organizației internaționale

Mircea Geoană / Foto: preluare B1TV

Reprezentantul NATO, Mircea Geoană, l-a criticat dur pe președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, afirmând că, atunci când vine vorba despre Crimeea, nu există niciun dubiu: acest teritoriu aparține Ucrainei. Mai mult, acesta a spus că actualele conflicte ce au loc atât în Crimeea, cât și în estul Ucrainei și în largul Mării Negre și Mării Azov, ar afecta comunitatea internațională, în consecință și NATO.

Mircea Geoană: „Crimeea este teritoriul Ucrainei”

Mircea Geoană a dat asigurări că NATO va face tot posibilul pentru a da o mână de ajutor Ucrainei, pentru ca această țară să-și recapete libertatea, însă și independența totală. În acest sens, NATO promite sprijin în ceea ce privește finanțarea, însă și instruirea, în cadrul unor exerciții comune.

„Am participat astăzi, la invitația președintelui Zelensky, la sesiunea inaugurală a Summit-ului Platformei Crimeea – o inițiativă importantă pentru securitatea regiunii Mării Negre. NATO continuă să susțină integritatea teritorială și suverantitatea Ucrainei și rămâne alături de poporul ucranian în fața acțiunilor destabilizatoare ale Federație Ruse. Crimeea este teritoriu ucranian și nu vom recunoaște anexarea ilegală a acesteia de către Rusia”, a mai spus Geoană, adjunctul secretarului general al NATO.

Până în acest moment, nu există o reacție oficială venită de la Kremlin, cu privire la declarațiile NATO, emise de oficialul român.

Citește și: Mircea Geoană: „Nu totul este politică în viață”

Articolul precedentAlexandru Rafila: „Noi am avut cea mai mare mortalitate după cel de-al Doilea Război Mondial în lunile octombrie şi noiembrie”
Articolul următorCodrin Ștefănescu crede că Marcel Ciolacu ar trebui să-și ceară iertare „în genunchi” de la Liviu Dragnea
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.