Orban: „Ne-am înțeles asupra propunerii de rectificare bugetară”

Ședința de coaliție de bun augur cu înțelegere între partidele aflate la guvernare

Liderul PNL, Ludovic Orban a afirmat, marți, după ședința de coaliție, că s-a ajuns la un consens cu privire la rectificarea bugetară, ce va fi adoptată prin OUG, dar și în privința poziției pe care o are URS PLUS în legătură cu programului de investiții „Anghel Saligny”.

„Am avut mai multe puncte în discuție, în cadrul ședinței coaliției de astăzi. În primul rând, vreau să anunț că ne-am înțeles asupra propunerii de rectificare bugetară, care urmează să fie adoptată de Guvern prin ordonanță de urgență. Practic, au fost îndepărtate ultimele puncte în care mai existau discuții și solicitări, pe diferite teme, și practic am convenit în această seară asupra formulei de rectificare bugetară”, a declarat președintele PNL.

AUR vrea rectificarea bugetară în Parlament, nu prin OUG

USR PLUS a venit cu propuneri legate de „Anghel Saligny”

De altfel, Ludovic Orban a precizat că au fost discuții cu privire la programul Anghel Saligny, contestat de către cei de la USR PLUS, recent aceștia chiar anunțând faptul că nu vor susține programul de investiții pe care îl considerau ca fiind urmașul PNDL-ului lui Dragnea. „Cu siguranță, pentru a putea include creditele de angajament necesare pentru a demara programul, este necesară adoptarea ordonanței de urgență privind PNDL 3, sau planul național de investiții Anghel Saligny, înainte de rectificarea bugetară pentru că la baza rectificării bugetare trebuie să stea acte normative astfel încât să poată fi prevăzute creditele de angajament necesare. Întâi trebuie să se adopte ordonanța de urgență privind planul de investiții. Cu siguranță, vom încerca să adoptăm toate actele normative, inclusiv rectificarea bugetară, într-un termen cât mai scurt posibil”, a mai precizat Ludovic Orban.

Acesta a afirmat că USR PLUS a formulat propuneri privind standarde de cost, procedura transparentă, precum și o platformă digitală pentru a urmări fiecare proiect de la semnare până la execuție. „Mai sunt și alte, neincluderea proiectelor care au fost în PNDL 1 și PNDL 2, de asemenea, dacă nu se depun documentele solicitate în doi ani, cel care le-a depus pierde dreptul de a primi finanțare”, a mai explicat liderul PNL.

Orban, despre comparația dintre Crimeea și Tratatul de la Trianon

Președintele PNL și-a exprimat opinia și în privința afirmației făcute de președintele Ungariei, care a comparat anexarea Crimeei de către Rusia cu pierderea Transilvaniei de către Ungaria, în urma Tratatului de la Trianon. Orban este de părere că această declarație trebuie taxată prompt de reprezentanții de la București. „Este o declarație belicoasă. Nu are legătură cu realitatea istorică. E o declarație făcută într-un context nepotrivit. Să faci o asemenea legătură este o jignire la adresa României. Nu poate fi lăsată fără răspuns”, a menționat Orban.

Ciolacu: „România nu are oameni de stat care să ia poziție”

Articolul precedentCristina Prună (USR PLUS) despre „Cutia Pandorei” invocată de Vîlceanu
Articolul următorDocument. Compania de transport public din Cluj îi umilește pe studenți. Cum s-a trezit o tânără amendată-Update