UPDATE. Compania de Transport Public din Cluj susține că nu au fost defectate validatoarele. Cu toate acestea, nu au rămas punctual la întrebările noastre.

  • Când vor fi schimbate validatoarele pe ruta mai sus menționată?
  • De ce agentul constator a semnat în locul studentei procesul verbal de contravenție?
  • Menționăm că aceste aspecte ne-au fost semnalate de mai mulți studenți. Traseul Florești-Cluj Napoca pare unul cu probleme. Studenții spun că nu primesc nici chitanță atunci când își cumpără bilet și vor face sesizări în acest sens.

Știre inițială

O studentă din Cluj s-a trezit amendată de agentul constatator al CTP Cluj Hoca Ștefan(n.r-foto document proces verbal de contravenție) în timp ce era în autobuzul care face legătura între Florești-Cluj Napoca, linia M26.

Tânăra are abonament gratuit, fiind studentă la Universitatea Babeș Bolyai(UBB Cluj Napoca). Cu toate acestea, angajații firmei au scris în procesul verbal de contravenție că „a călătorit fără bilet de transport” și au stabilit o amendă în valoare de 200 de lei. Mai mult decât atât, au semnat în dreptul ei, deși nu a fost de acord cu aspectele inserate în procesul verbal.  

Cum s-a trezit o tânără din Cluj amendată și cu semnătura falsificată

Ulterior, a mers la sediul CTP și a cerut explicații. I s-a cerut pe un ton agresiv  „să nu mai aibă pretenții, deoarece acele aparate nu se schimbă bătând din palme” .

Cu alte cuvinte, angajații companiei au recunoscut că e vina lor pentru faptul că oamenii nu își pot valida cardurile de transport. În astfel de condiții, de ce mai fac controale, dacă nu remediază situația. Este una dintre întrebările la care așteptăm răspuns de la CTP Cluj.

 „ Au refuzat să se legitimizeze, au vorbit urât și au tras o mâzgălitură în dreptul meu. Au zis că e același lucru și dacă nu îl semnez.

În acel autobuz nu functionează aparatele de validat cardurile de transport, au mai dat două amenzi din motivul ăsta. O persoană a plătit 50 de lei pe loc, ca să nu îi facă proces verbal de contravenție. Unde se duc banii ăștia?!” , ne mărturișeste studenta, dezgustată de lipsa de profesionalism a agenților constatatori.

Compania de transport public din Cluj îi umilește pe studenți. Întrebări scrise pentru o situație cunoscută de angajați

Angajații CTP Cluj au fost contactați de reporterul zin.ro, însă, după mai multe direcționări telefonice, ni s-a precizat că nu au competențe de a răspunde la întrebările noastre. Pentru a ajunge la conducerea CTP Cluj vor întrebări scrise. Bâlbele reprezentanților CTP ne face să credem, însă, că nu suntem primii care întreabă de ce nu funcționează aparatele pe linia M26 și de ce se mai fac controale, câtă vreme nu sunt schimbate.

Ziarul de Investigații a formulat solicitare chiar și către edilul Emil Boc, cel care nu ezită să se fotografieze în mijloacele de transport, mândru de calitatea acestui serviciu.

Articolul precedentOrban: „Ne-am înțeles asupra propunerii de rectificare bugetară”
Articolul următorAcţiune dificilă de coborâre a unui turist care s-a accidentat pe munte, în Prahova
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”