Ludovic Orban i-a reproșat, voalat, lui Cîțu că l-ar fi jignit: „Nu eu am zis că preşedintelui PNL i s-a umflat capul”

Președintele PNL îi acordă încredere totală actualului lider PNL București, Violeta Alexandru, iar încrederea pare să fie reciprocă, fostul ministru al Muncii declarând că este, la rândul ei, de partea lui Ludovic Orban

Foto: Facebook Ludovic Orban

Prezent, astăzi, la alegerile interne ale filialei PNL București, președintele liberalilor, Ludovic Orban, a amintit că, datorită opțiunilor luate în calcul la localele din 27 septembrie, Primăria Capitalei „ar fi scăpat” de Gabriela Firea, menționând, de asemenea, despre compromisul pe care l-a făcut, susținându-l pe independentul Nicușor Dan. „Și eu mi-aş fi dorit să susţin doar candidaţi al PNL la Bucureşti. Dacă făceam acest lucru astăzi primar general al Capitalei era Gabriela Firea de la PSD. Nu numai că am găsit soluţia de invinge PSD-ul, dar a am găsit acea soluţie în singurul moment cand era posibil să luăm acea soluţie”, a explicat Orban. Reacția lui Orban vine după ce contracandidatul său, Florin Cîțu, a declarat că la alegerile locale din 2024 are de gând să susțină un candidat „pursânge” liberal.

Ludovic Orban susține că, spre deosebire de Florin Cîțu, acesta ar fi încercat să-și mențină decența

Președintele PNL a spus că este de acord cu toți cei care cer o campanie internă decentă. „Dar nu eu am zis că preşedintele PNL a rămas fără benzină şi a trebuit să dau o replică inteligentă. Nu eu am zis că preşedintelui PNL i s-a umflat capul şi a devenit mascul alfa sau că e dictator. Îmi tratez colegii cu respect şi menţin o competiţie onestă”, a adăugat Ludovic Orban.

Violeta Alexandru, susținută de Orban pentru șefia PNL București

Încă de la început, Orban a ținut să menționeze că îi acordă votul de încredere fostului ministru al Muncii și protecției Sociale, Violeta Alexandru. De altfel, votul de încredere este unul reciproc, Alexandru spunând, la rândul ei, că are intenția de a-l susține pe Orban, la alegerile ce se vor desfășura în data de 26 septembrie.

De cealaltă parte a eșichierului, Ciprian Ciucu, edilul Sectorului 6 și „adversarul” Violetei Alexandru, a invocat tentative de fraudare a alegerilor. De remarcat că Ciucu face schimb de încredere cu premierul Florin Cîțu, cu toate că, în trecut, l-ar fi tentat ideea de a face parte din echipa lui Ludovic Orban.

Citește și: Cîțu pretinde că are superputeri: „Guvernarea nu are de suferit de pe urma acestei campanii”

Articolul precedentIncendiu violent la un centru de încărcare butelii din Prahova
Articolul următorCiprian Ciucu a învins-o pe Violeta Alexandru și devine noul președinte PNL București
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.