Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, va prelua interimatul la Ministerul Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu și-a anunțat demisia, el fiind anchetat de către procurorii DNA, informează stiripesurse.ro.

Fostul ministru este acuzat de procurorii anticorupție de cinci infracțiuni de abuz în serviciu și instigare la la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Agriculturii a anunțat că își da demisia din Guvern și se autosuspendă din PSD, precizând totodată că nu a săvârșit nicio faptă de corupție. Mai mult, Chesnoiu le-a cerut deputaților să voteze pentru ridicarea imunității sale parlamentare.

„Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune! Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale”, a scris fostul ministru.

Premierul României a luat act de anunțul demisiei domnului Adrian Chesnoiu din funcția de ministru al Agriculturii. Deputatul a fost ministru din 25 noiembrie 2021

Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis ca votul pentru ridicarea imunității lui Adrian Chesnoiu va avea lor marți după ce DNA a formulat o cerere în care fostul ministru este cercetat pentru abuz în serviciu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că reacția lui Chesnoiu „a fost una pe măsură”, precizând că integritatea reprezintă un reper important în evaluarea miniștrilor.

„(…) Reacţia de astăzi a fost una pe măsură, domnul ministru Chesnoiu prezentându-şi demisia pe care am aprobat-o fără echivoc, urmând să se deruleze procedurile la nivelul Guvernului privind nominalizarea unui ministru interimar în perioada următoare, până când va fi o decizie politică privind înlocuirea domniei sale”, a adăugat prim-ministrul României.

Adrian Chesnoiu, în vârstă de 40 de ani, este deputat PSD ce a fost la conducerea ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Guvernul Ciucă din 25 noiembrie 2021.

Citește și articolul: După ce a demisionat din fruntea Ministerului Agriculturii și s-a autosuspendat din PSD, Adrian Chesnoiu cere să rămână fără imunitate parlamentară pentru a fi anchetat de către DNA

Articolul precedentLicean de 15 ani din Oradea, arestat pentru tentativă de omor. Victima, un alt adolescent
Articolul următorAu trecut 3 ani de la dispariția celor 2 eleve din Caracal
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.