Sursa: morethanjustsurvivin.com

Un licean de doar 15 ani a fost arestat sub acuzația de tentativă de omor, după ce l-a lovit în zona gâtului pe un alt adolescent, cel mai probabil într-un moment de teribilism.

Totul a avut loc pe 22 iunie, în parcul CET situat la intersecția străzii Agricultorilor cu str. Francisc Hubic din Oradea, când agresorul i-a aplicat părții vătămate o lovitură cu un briceag, provocându-i o tăietură de 10 centimetri.

Inculpatul, elev la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” din Oradea, a încercat să fugă imediat după incident, fiind prins la scurt timp, și reținut pentru 24 de ore.

Ulterior, în urma primelor cercetări, procurorii au propus arestarea inculpatului sub acuzația de tentativă de omor, solicitare admisă de Tribunalul Bihor:

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor formulată în dosar nr.556/P/2022. Dispune arestarea preventivă a inculpatului: M. V.-A. – cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 23.06.2022 şi până la data de 22.07.2022, inclusiv.

Constată că faţă de inculpat s-a dispus reţinerea pe o durată de 24 ore, începând de la data de 23.06.2022, ora 04.30 până la data de 24.06.2022, ora 04.30. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare cu inculpatul şi cu procurorul. Pronunţată în camera de consiliu, azi, data de 23 iunie 2022, ora 18.00”.


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au explicat că victima și agresorul au avut „un schimb de replici, inculpatul cerându-i imperativ persoanei vătămate să se pună în genunchi în fața lui și să-și ceară scuze pentru că l-ar fi jignit anterior”.

Și, pentru că celălalt adolescent a refuzat, liceanul a reacționat cu o violență extremă: „inculpatul a pus mâna stângă pe umărul persoanei vătămate, iar cu mâna dreaptă în care avea un cuțit tip briceag i-a aplicat o lovitură în zona gâtului, respectiv în regiunea antero-laterală cervicală, provocându-i o plagă tăiată cu dimensiunea de 10 cm și cu interesare vasculară, leziune care necesită 20-25 zile de îngrijiri medicale dacă nu vor surveni complicații.

În urma agresiunii, persoana vătămată a fost transportată de un echipaj SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale de urgență”.

Articolul precedentS-a scris istorie. Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea UE
Articolul următorSorin Grindeanu va prelua interimatul la Ministerul Agriculturii