Revoluție pe piața imobiliară din China, din cauza crizei economice: Apartamente vândute în schimbul unor cantități de grâu sau usturoi

Soluția a fost găsită de către un dezvoltator imobiliar chinez, care a dorit să atragă clienți.

Demers inedit pe piața imobiliară din China, după ce numărul tranzacțiilor a scăzut alarmant în această primăvară în timp ce prețurile locuințelor au explodat. Un dezvoltator imobiliar a anunțat că oferă posibilitatea chinezilor să cumpere un apartament în schimbul unui avans care constă în grâu sau usturoi, prețul fiind practic stabilit în alimente, potrivit romaniatv.ne.

Moneda de schimb, produsele alimentare

Astfel, potrivit acestei oferte, care este valabilă până pe data de 10 iulie, avansul perceput pentru cumpărarea unei locuințe este de 500 grame de grâu sau usturoi, ceea ce înseamnă în bani echivalentul a 1,5 yuani. Deoarece mulți oameni nu au bani să-și cumpere o locuință,  odată cu explozia prețurilor pe piața imobiliară, inițiativa omului de afaceri chinez a avut succes. Cei care pot plăti locuința în produse alimentare sunt doar fermierii, agricultorii sau persoanele care nu au bani. Cei care vor cumpăra o locuință de la dezvoltatorul imobiliar vor beneficia de parcare gratuită sau de realizarea anumitor lucrări de renovare, în funcție de posibilități. 

Dezvoltatorii chinezi, obligați să caute soluții pentru vânzarea locuințelor


 În ultimele luni dezvoltatorii imobiliari chinezi au încercat să crească vânzările, după ce numărul tranzacţiilor a scăzut dramatic, restricţiile impuse de autorităţile chineze pentru combaterea pandemiei dând naștere unor îngrijorări că o corecție gravă a pieţei imobiliare ar pereclita ţinta de creştere economică pentru 2022, stabilită de Beijing la 5,5%. Oraşele din China au introdus sute de măsuri de relaxare a tranzacţiilor imobiliare în acest an, pentru a relansa sectorul imobiliar care asigură un sfert din Produsul Intern Brut (PIB) al celei de a doua economii mondiale. Astfel de măsuri includ avansuri mai mici, subvenţii şi termeni mai favorabili pentru familiile cu mai mult de un copil.

Ministerul Sănătății începe distribuirea iodurii de potasiu

Articolul precedentNATO se reinventează. Cea mai puternică alianță militară din lume, pregătită pentru un atac rusesc
Articolul următorPrimarul Clujului: ”Trebuie să ne gândim că sunt și alte metode de energie. Nu poți să fii șantajat la infinit de către Rusia”