Sursa: Facebook

Opinii contrare vizavi de titlul de doctor obținut în 2018 de ministrul de Interne.

Deși Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj a concluzionat că teza de doctorat a ministrului Lucian Bode este plagiată, o decizie recentă a Consiliului Naţional de Etică, organism aflat în subordinea Ministerului Cercetării, spune că acesta nu a plagiat.

Decizie care l-a făcut pe Bode să iasă din nou cu acuze – la adresa USR, pe care îi consideră artizanii unei campanii „mizerabile” la adresa sa. Declarațiile, preluate de Agerpres, au fost făcute de Bode la Vaslui și, potrivit acestuia, Consiliul Naţional de Etică i-a făcut dreptate, organismul fiind „cel mai important îndrituit să verifice conduita şi etica academică”:

Practic, acest verdict vine şi confirmă ceea ce spuneam în urmă cu câteva luni. A fost o campanie mizerabilă, o campanie politică dusă de USR şi de asociaţii USR, împotriva mea, care nu a avut nicio legătură cu realitatea.

Am încredere că adevărul este de partea mea şi, într-un final, justiţia se va pronunţa şi va rămâne o decizie definitivă. Respect toate deciziile instanţelor academice şi instanţelor de judecată din România”.

Oricât de exaltat s-a arătat Lucian Bode, jurnalista Emilia Șercan a catalogat de fapt decizia Consiliului Național de Etică ca fiind „mizerabilă”, „un rușinos verdict”. Într-o postare pe Facebook, Emilia Șercan avertizează: „așteptați-vă în viitor să vedeți că mediul academic românesc e plin de erori de citare, noul eufemism al plagiatului. Eratori, nu plagiatori”, cu referire chiar la hotărârea Consiliului Național de Etică, în care se dau exemple de câteva zeci de situații în care nu s-au folosit ghilimele, catalogate ca „o potențială problemă”.

Mizerabila decizie a Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice invocă erori de citare, ceea ce a invocat și UBB în prima sa decizie.
Placa erorilor de citare a fost introdusă prima dată în draftul legii învățământului superior de plagiatorul dublu academician Cîmpeanu, apărătorul suprem al plagiatorilor din politică și mediul academic.

Prevedere a fost retrasă de buna prietenă a lui dublului academician, ministra Ligia Deca, când încerca să ne arate că e, vai, corectă și principială, însă ea a fost reintrodusă de PSD în plin scandal legat de plagiatul plagiatorului, de această dată fiind susținută de Deca. Proiectul a devenit lege aseară”, scrie Emilia Șercan.


Articolul precedentDarius Vâlcov s-a predat în Italia după 3 săptămâni de la condamnarea sa la închisoare
Articolul următorAsistent medical din Bihor, reținut după ce a primit zeci de mii de euro pentru a facilita angajări în spital