Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un asistent medical din județul Bihor a fost reținut de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea sub acuzația de trafic de influență, în legătură cu promisiunile pe care acesta le făcea celor aflați în căutarea unui loc de muncă.

Pe numele său Sorin Ioan Crăciun, inculpatul este acuzat că, pe când era asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, iar ulterior la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor (după preluarea de către acesta a celei dintâi unități spitalicești), a comis nu mai puțin de șapte infracțiuni de trafic de influență.

Potrivit DNA, timp de doi ani, chiar în timpul pandemiei COVID-19, asistentul medical a solicitat și primit zeci de mii de euro și bunuri de la persoane aflate în cautarea unui loc de muncă în spital, promițându-le că le va facilita angajarea.

Din ce detaliază procurorii anticorupție, cele 7 persoane care i-au dat bani inculpatului nu au fost angajate nici în prezent pe posturile pentru care au dat bani și alte bunuri. Probabil de aici și denunțurile care au dus la cercetări.

În perioada 2020 – 2022, în timpul pandemiei de COVID-19, inculpatul Crăciun Sorin Ioan ar fi pretins și primit de la 7 (șapte) persoane sume de bani cuprinse între 1.500 euro – 13.500 euro, în total 29.500 euro, precum și alte foloase necuvenite, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor factori decidenți din conducerea celor două spitale amintite mai sus și promițând că îi va determina pe aceștia să faciliteze încheierea unor contracte de muncă, pe o perioadă nedeterminată, pe numele acestor persoane, pentru ocuparea unor posturi de asistent medical și infirmier”, se arată într-un comunicat al DNA, cu mențiunea că inculpatul a fost prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Articolul precedentUite plagiatul, nu e plagiatul: Consiliul Naţional de Etică a constatat că, de fapt, doctoratul lui Bode este original
Articolul următorApă sistată în Mamaia și Năvodari