Procurorul care anchetează posibila fraudă a alegerilor de la Sectorul 1 vrea să se pensioneze

 Eugen Sorin Iasinovschi este procuror în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorul care a dezvăluit că alegerile locale de la Sectorul 1 au fost fraudate, a demisionat. Este vorba despre Eugen Sorin Iasinovschi, a cărui demisie va fi dezbatută de către secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Eugen Sorin Iasinovschi este procuror în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cererea de eliberare din functie va fi apoi trimisă apoi lui Klaus Iohannis. Procurorul SIIJ a instrumentat dosarul privind presupusă fraudare a alegerilor pentru Primăria Sectorului 1, de dosar ocupându-se Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Dezvăluirile procurorului Iasinovschi

Procurorul Sorin Eugen Iasinovschi a anchetat modul în care au avut loc alegerile din Sectorul 1, acesta dezvăluind că acestea ar fi fost fraudate. Procurorul a dat detalii privitoare la neregulile care au existat în timpul votului. Acesta a afirmat că teoretic, fiecare sac trebuia să aibă un număr ca să poată fi identificat, dar la începutul anchetei foarte puţini saci mai aveau notaţi pe ei numărul secţiei de la care provine. Polițiștii au trebuit să identifice fiecare sac cu buletine de vot de la ce secţie provine, prin verificare buletinelor de vot şi a ștampilei de control, a subliniat procurorul.

Întrebat dacă la alegeri a fost vorba despre fraudă, Sorin Iasinovici a răspuns că:„Da, la nivelul secţiilor există, dar nu pot da cifre. Dar există, din ce am văzut!”.

„Tot ce e posibil. Într-o anchetă poţi avea mereu o răsturnare de situaţie, şi în ultimul moment! Chiar când nu te aştepţi! Nu e exclus, dar nu ştiu dacă s-ar putea răsturna ierarhiile, pentru că am putea găși fraudă de ambele părţi! (…) Noi vom dispune, dacă vom constată fapte penale, să îi deferim justiţiei pe cei care le-au comis. Dacă va rămâne în funcţie sau nu acea persoană, asta depinde de instanţa civilă, pentru că sunt diverse căi de atac. Dar nu avem noi în atribuţii aşa ceva, ci doar să stabilim dacă există fraudă, cine a comis-o, dacă a comis-o cu vinovăţie şi, dacă este cu vinovăţie, să îl deferim justiţiei (…)”, a spus procurorul Sorin Iasinovschi. Procurorul a dezvăluit că suspiciunea a fost întărită de imaginile unde au apărut acele persoane care umblau cu rucsacul în spate, noaptea, fără să aibă voie să aibă acces în clădirea respectivă şi la final, după ce au apărut aceste imagini în public, nimeni nu a venit să ofere o explicaţie logică.

Procurorul Iasinovschi: Ce au căutat?

„Ce au căutat? Aceste suspiciuni au întărit plângerea părţii vătămate şi ne-au convins că trebuie să facem o anchetă serioasă şi să vedem dacă s-a întâmplat ceva, dacă s-a luat ceva de acolo, dacă s-a adus ceva de acolo, ca la final alegătorii să ştie dacă ceea ce s-a consemnat în procesul verbal de consemnare a rezultatului votării este ceea ce au votat sau au existat şi fraude”, a declarat procurorul. Procurorul Sorin Iasinovschi de la SIIJ a fost cercetat disciplinar dupa ce a sustinut intr-un interviu televizat ca alegerile la Sectorul 1 au fost fraudate

Dan Tudorache s-a declarat câștigător


Potrivit datelor de la acel moment, procurorii care au terminat de renumerat voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucureşti au comunicat faptul că Clotilde Armand a pierdut alegerile în faţa lui Dan Tudorache. Dan Tudorache ar fi avut cu 1.000 de voturi în faţa lui Clotilde Armand.

” S-a încheiat renumărarea voturilor de la cele 166 de secţii de votare. A fost un proces extrem de greoi pentru că a trebuit renumărat fiecare buletin de vot în parte. Sursele noastre arată faptul că sunt diferenţe foarte mari între voturile renumărate şi ceea ce s-a raportat. Ar fi diferenţe de peste 1000 de voturi în favoarea lui Dan Tudorache. Procurorii vor da un comunicat de presă pentru a declara ceea ce s-a întâmplat. De altfel, dacă procesul de renumărare a voturilor s-a încheiat, dosarul penal incă este în desfăşurare. Vorbim despre un proces penal de lungă durată care ar putea să mai dureze cel puţin 1 an, 2 sau chiar 3. Procurorii trebuie să stabilească clar câte buletine au fost anulate, numărate etc.”, a transmis Dan Tudorache la acel moment.

Șoferii care circulă fără RCA vor fi depistați rapid în trafic






















Articolul precedentAntrenor de handbal, reținut pentru coruperea sexuală a unei eleve
Articolul următorPloiești 2022 – Secretul succesului: ești slujbaș la stat iar Primăria îți plătește datoriile personale! Astăzi, Lucian Rădulescu