Sursa Foto: theconversation.com

Șoferii care circulă fără asigurarea obligatorie RCA vor putea fi descoperiți mult mai ușor. Poliţiştii testează o aplicație dezvoltată de Biroul Asigurătorilor Auto (BAAR) care le permite să găsească rapid dacă o mașină are sau nu asigurare. Aplicația ar putea deveni operațională chiar în cursul acestui an.

Cum funcționează aplicația

Poliția Română testează o aplicație care va permite identificarea șoferilor care merg fără să aibă o asigurare obligatorie de tip RCA. Aplicația fotografiază și filmează numerele de înmatriculare, după care se conectează la baza de date AIDA şi verifică valabilitatea poliţelor. În această bază sunt înregistrate polițele RCA. Președintele Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR), Mădălin Roșu, preconizează că aplicația va fi operațională chiar din acest an.

„În câteva fracțiuni de secundă aplicația interoghează baza de date AIDA și întoarce răspunsul dacă mașina este e asigurată sau nu. Apoi polițistul poate lua decizia să oprească mașina și să verifice dacă într-adevăr are sau nu asigurare, pentru că se pot întâmpla cazuri în care mașina are asigurare, dar e făcută pe seria de șasiu – e în vederea înmatriculării – și atunci numărul de înmatriculare nu figurează, ci figurează șasiul. Se va rezolva în timp și acest aspect”, a precizat Mădălin Roșu.

Toate plăcuțele cu numele străzilor din Miercurea- Ciuc vor fi înlocuite, a decis instanța

Articolul precedentUn tren care va lega Parisul de Berlin ar putea fi disponibil începând cu anul viitor
Articolul următorAntrenor de handbal, reținut pentru coruperea sexuală a unei eleve