Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

După numeroase cereri făcute de pasageri, un tren de mare viteză va lega Parisul de Berlin.

Cursa este o inovație, fiind vorba despre primul tren pe această rută. Acesta ar ar putea circula de la finalul anului 2023.

Cursa care va lega cele două capitale, Paris și Berlin, va dura aproximativ șapte ore

În primă fază, va fi vorba de o cursă zilnică, dus-întors, cu trenul care va lega capitala Franței de cea a Germaniei și care va opri inclusiv în orașul Frankfurt.

Referindu-se la călătoria de aproximativ șapte ore, directorul companiei feroviare SNCF din Franța a ținut să precizeze că, în urmă cu câțiva autoritățile estimau o cursă mult mai lungă.

În urmă cu câțiva ani ne gândeam că ar fi o cursă puțin prea lungă”, a declarat directorul în momentul în care a fost făcut anunțul, conform The Local.de.

În ani, numeroși pasageri și-au exprimat dorința de a avea un tren care să lege cele două capitale din Europa.

În același context, un alt oficial francez a argumentat nevoia unei astfel de curse. Acesta a precizat că ideea pentru un tren care să lege capitalele a venit pe fondul unei cereri crescute din partea pasagerilor.

Va exista un tren de zi și unul de noapte. Totuși, este prea devreme pentru a confirma orice plan pentru noua rută

Această nouă cursă va fi operată printr-un parteneriat între Franța și Germania. Conform declarațiilor făcute de autorități, cel mai devreme, primul tren va circula la finalul lui 2023.

Operatorul feroviar francez SNCF a declarat astăzi, 24 mai, că speră să lanseze un serviciu de mare viteză Paris-Berlin. Colaborarea va fi făcută cu Deutsche Bahn din Germania.

Articolul precedentToate plăcuțele cu numele străzilor din Miercurea-Ciuc vor fi înlocuite, a decis instanța
Articolul următorȘoferii care circulă fără RCA vor fi depistați rapid în trafic
Jurnalist full-time / Pesimist part-time