Sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

Președintele României a declarat, marți, că destinul țării noastre este în strânsă legătură cu înțelepciunea și curajul PNL, ce a contribuit serios la reformarea societății românești.

„Politica liberală a lui I.C. Brătianu a făcut posibilă o dezvoltare accelerată a ţării.  Este bine ca din timp în timp să ne raportăm la istorie, pentru a înţelege de unde am plecat, ce am reuşit să construim între timp, dar şi ce mai avem de făcut pentru a ne îndeplini obiectivele”, a declarat Iohannis, potrivit news.ro.

De asemenea, liderul de la Cotroceni a amintit că în ciuda despărțirii sale de PNL în 2014, Iohannis a rămas mereu alături de partid deoarece îi unește aceeași  credinţă puternică în valorile şi principiile liberale

 „Acestea ne-au ghidat calea şi cred că împreună am reuşit să facem multe pentru consolidarea democraţiei în România, pentru parcursul său euroatlantic şi pentru dezvoltarea sa”, a spus șeful statului.

De asemenea, Iohannis a reamintit că în ultimii ani, doar PNL și-a asumat fără să ezite conducerea țării în „vremuri tulburi”, cu problemele pandemiei de Covid-19, iar acum cu un război în apropierea țării noastre.

„Un singur partid, demn de istoria şi tradiţia sa, şi-a asumat, fără ezitare, responsabilitatea guvernării”

„În definitiv, PNL a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existenţă doctrina, crezul sau valorile. „Prin noi înşine” este şi astăzi deviza care arată hotărârea liberalilor de a se implica şi angajamentul ferm de a fi mereu în prim-planul politicii româneşti pentru oameni şi pentru ţară”, a spus preşedintele.

Totodată, Iohannis este de părere că timpul luptelor interne a trecut, iar PNL a făcut toate lucrurile necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă și care va avea un succes electoral în 2024.  

„PNL are în acest moment un lider ales, domnul premier Nicolae Ciucă, cu o solidă majoritate a membrilor partidului, şi astfel suntem în situaţia pe care foarte mulţi şi-au dorit-o, ca preşedintele PNL să fie premierul Guvernului României”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

 În încheierea mesajului său, șeful statului a precizat că PNL a fost mereu un partid pentru oameni cu un Guvern racordat la provocările momentului.

„Eu ştiu asta, şi românii ştiu asta, pentru că au votat Partidul Naţional Liberal.   Astăzi, de ziua dumneavoastră, dragi liberali, vă doresc „La mulţi ani!”, cu realizări notabile pentru patria noastră, pentru ţara noastră, pentru români!  Vă doresc să aveţi parte de cea mai mare bucurie şi de satisfacţia cea mai de preţ la care poate spera un om politic – aceea de a contribui la bunăstarea naţiunii sale şi de a vedea că proiectele pentru care a fost votat aduc rezultate pozitive în vieţile oamenilor”, a conchis Klaus Iohannis.

Citește și articolul: Iohannis, discuții cu prim-ministrul portughez: „România și Portugalia sunt țări prietene”

Articolul precedentEugen Tomac: ”Este alarmant că sărăcia persoanelor încadrate în muncă rămâne ridicată”
Articolul următorDrulă vine cu afirmații dure despre Cioloș: ”Dă o mână de ajutor sistemului securisto-comunist”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.