Foto: Facebook/Eugen Tomac
Foto: Facebook/Eugen Tomac

Eurodeputatul Eugen Tomac a vorbit despre vulnerabilitățile României, precizând că statul este restant la multe capitole și că este alarmant că sărăcia persoanelor încadrate în muncă rămâne ridicată.
Într-un mesaj publicat astăzi, 24 mai, pe contul de Facebook, a vorbit atât despre vulnerabilități, cât și despre provocările cu care se confruntă angajații din România.

Eugen Tomac a venit cu precizări în legătură cu ratele de ocupare a forței de muncă

Potrivit Raportului de primăvară 2022 al Semestrului European, rata ocupării forței de muncă a continuat să crească în România, de la 65,2 % în 2020 la 67,1 % în 2021. Cu toate acestea, ratele de ocupare a forței de muncă în rândul tinerilor și al persoanelor în vârstă, al romilor, al femeilor și al persoanelor slab calificate şi a persoanelor cu handicap rămân cu mult sub mediile UE”, a transmis demnitarul, pe contul de socializare.

”Pentru 2022, se preconizează o creștere a salariilor nominale totale de până la 8,3 %”

Deși va exista o creștere a salariilor, eurodeputatul este de părere că aceasta va fi afectată de inflație.

Din cauza inflației ridicate, efectul real va fi invers. Este alarmant că sărăcia persoanelor încadrate în muncă rămâne ridicată, acestea prestând muncă ocazională sau nedeclarată (la negru). Ponderea persoanelor expuse riscului de sărăcie rămâne ridicată”, se arată în textul publicat pe pagina de Facebook.

În cadrul declarațiilor oferite, Eugen Tomac a precizat că, deși Raportul de țară relevă multe lucruri pozitive, este clar că România rămnâne restantă la multe capitole.

Este clar că suntem restanțieri la multe capitole la care trebuie să lucrăm cu responsabilitate. Este o chestiune de competență și voință politică”, a conchis eurodeputatul.

Articolul precedentDaniel Florea, luat în vizor de polițiști. Asociația înființată de fostul primar al Sectorului 5 ar fi primit ilegal milioane de lei
Articolul următorIohannis, la 147 de ani de la înființarea PNL: „Timpul luptelor politice interne a trecut”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time