Sursa foto: Facebook/ Eugen Tomac
Sursa foto: Facebook/ Eugen Tomac

Europarlamentul Eugen Tomac a declarat că va cere oficial explicaţii Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), organizatorul Eurovision, pentru că „punctajul României nu poate fi anulat sub pretextul unor probleme “tehnice”.

„Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune are de oferit explicaţii extrem de serioase şi voi solicita oficial acestei instituţii lămuriri pentru că, în asemenea situaţii, transparenţa şi respectarea regulilor sunt sacre. Am fost uimit să constat aseară că juriul nostru nu acordase niciun punct pentru o piesă din R. Moldova cu un mesaj direct şi clar, prin care este scoasă în evidenţă relaţia unică dintre statele noastre, fiind români de o parte şi alta a Prutului”, a scris pe Facebook Eugen Tomac. Eugen Tomac a precizat că „în contextul actual, al provocărilor din regiune, punctajul României nu poate fi anulat sub pretextul unor probleme “tehnice”.

„Aşteptăm cu interes explicaţii cât mai detaliate şi credibile”, a spus Tomac

Europarlamentul a subliniat faptul că nu contestă victoria câştigătorului final, Ucraina, „dar nu pot accepta sub nicio formă ca o entitate europeană să anuleze un vot care are mai multe semnificaţii, nu doar una ce ţine de divertisment, cu atât cu atât mai mult cu cât această ediţie este urmărită de peste 500 milioane de cetăţenii din întreaga lume”. Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), organizatorul Eurovision, a transmis un comunicat de presă în care a explicat că în cea de-a doua semifinală juriile naţionale din şase ţări au fost eliminate din concurs. Acestea au fost apoi înlocuite cu un rezultat agregat bazat pe ţări cu tipare de vot similar atât în a doua semifinală, cât şi în marea finală. Printre cele şase ţări s-a aflat şi România.

TVR acuză organizatorul concursului Eurovision, Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), că a modificat rezultatul votului dat de juriul românesc fără a explica motivele

TVR arată într-un comunicat că juriul românesc acordase punctajul maxim (12 puncte) melodiei ce a reprezentat Republica Moldova, dar EBU a schimbat rezultatul și a acordat punctele Ucrainei. Organizatorul concursului Eurovision 2022 a eliminat juriile din șase țări din calculul notelor finale pentru melodiile concurente din cauza unor neregularități, potrivit unui comunicat oficial al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU). Comunicatul nu menționează explicit cele șase țări, dar o publicație specializată în Eurovision susține că e vorba despre juriul din România, alături de cele din Moldova, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

Premierul Nicolae Ciucă anunţă lansarea programului prin care sunt sprijinite „familiile la început de drum”

Articolul precedentVlad Popescu Piedone, anunț la mitingul de susținere al fostului primar Piedone: Voi candida la Primăria Sectorului 5. Voi face imposibilul posibil și voi duce proiectele tatălui meu mai departe
Articolul următorCristian Popescu Piedone, un nou mesaj din închisoare: L-au încătușat pe Piedone, dar nu pot încătușa un popor!