Florea Daniel - Foto Facebook -
Florea Daniel - Foto Facebook -

Șapte percheziții au avut loc în București și în județele Ilfov și Ialomița, astăzi, 24 mai, în dosarul privind săvârşirea infracțiunilor de abuz în serviciu, delapidare și evaziune fiscală, fiind implicată Asociația fostului primar al Sectorului 5, Daniel Florea, informează buletin.de.

Organizația este suspectată că ar fi primit fonduri de 30 de milioane de lei de la primărie, bani pe care i-a cheltuit pe bunuri și servicii la prețuri supraevaluate.  Asociația a fost înființată de fostul primar al sectorului 5 și actualul deputat PSD, Daniel Florea. Potrivit stiripersurse.ro, ONG-ul a vidanjat scări de bloc, a cumpărat legume-fructe, a aranjat niște parcuri și alte investiții care nu pot fi identificate. Au fost 4 finanțări, dintre care 2 în vara lui 2020, anul alegerilor locale.

Anul trecut, auditorii Curții de Conturi au descoperit o abetere financiară de două milioane de lei, reprezentând finanțarea asociației înființate de Florea. Potrivit Curții de Conturi, fostul edil, împreună cu mai mulți angajați au indus în eroare consilierii locali pentru ca acest ONG să primească ilegal bani de la bugetul public, de la primăria Sectorului 5.

Asociația lui Daniel Florea nu era de utilitate publică, motiv pentru care nu ar fi trebuit să primească niciun leu

Florea a folosit asociația sub acuzare ca pretext pentru evacuarea lui Valeriu Nicolae și voluntarii săi din din Școala nr. 136, acolo unde au făcut teme cu elevii din Ferentari timp de 12 ani

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Reamintim că la începutul lunii mai, Cristian Popescu Piedone a făcut dezvăluiri despre modul în care fostul primar al sectorului, Daniel Florea, a știut să conducă Primăria.

Potrivit lui Piedone, „derbedeii” au profitat de pandemie și au cumpărat dezinfectant la prețuri supraevaluate.

Astfel, prețul, care ar fi trebuit să fie 11 milioane, a fost supraevaluat la 26 de milioane. Mai mult, acesta a precizat că s-au încheiat contracte fictive, fiind invetate reparații, modernizări și vopsiri, toate plătite din banii cetățenilor din Sectorul 5.

„V-am descoperit pușculițele ascunse în piețe! D-aia mă înjurați? D-aia mă reclamați? D-aia mă vreți plecat? Ați supt milioane din banii oamenilor, mă! Milioane… Ați profitat de pandemie și ați cumpărat dezinfectant la prețuri supraevaluate, mă! În loc de 11 milioane l-ați pus la 26!! O parte e doar gel, isteților! Nici măcar nu poate fi folosit ca dezinfectant! Avem lichide d-astea, folositoare sau ba, cât să împărțim la toată Muntenia, mă! Derbedeilor! D-aia mă vreți arestat? Că v-am tăiat, zi de zi, macaroanele din care ați supt că hunii???”, a scris Cristian Popescu Piedone pe o rețea de socializare.

Citește și articolul: Cristian Popescu Piedone continuă dezvăluirile despre afacerile ilegale ale fostului primar Florea Daniel

Articolul precedentPremierul României: ”A fi liberal este o trăsătură de caracter și un mod de viață”
Articolul următorEugen Tomac: ”Este alarmant că sărăcia persoanelor încadrate în muncă rămâne ridicată”