Sursa foto: m.zf.ro

Reprezentanții Pfizer-BioNTech au anunțat că administrarea a trei doze, în cantitate de 3 micrograme fiecare, determină o reacție imunitară puternică pentru copiii cu vârste cuprinse între șase luni și cinci ani.

Potrivit primelor estimări, eficacitatea vaccinului pediatric împotriva coronaviruslui  a fost de peste 80%, formula serului fiind măsurată cu mare grijă.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că doza pentru cei mici a fost „bine tolerată” și a produs o reacție imunitară puternică.

Vaccinarea împotriva Covid-19 bate pasul pe loc. Din vară, cine își dorește să se vaccineze o va putea face doar în cabinetele medicilor de familie

„Suntem bucuroşi că formula noastră de vaccin pentru cei mai mici copii, pe care am măsurat-o cu mare grijă şi am stabilit-o la cea de-a zecea parte din doza pentru adulţi, a fost bine tolerată şi a produs o reacţie imunitară puternică”, a declarat Albert Bourla, informează monitorulcj.ro.

Acest anunț din partea companiei vine în contextul în care, în iunie, Agenția americană pentru alimente și medicamente (FDA) urmează să aibă mai multe întâlniri pentru a decide autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii mai mici de cinci ani.

FDA urma să evalueze vaccinul Pfizer în februarie, dar datele au arătat că serul nu producea o reacție imunitară destul de puternică pentru cei mici. Reprezentanții FDA au cerut să primească toate datele obținute doar după administrarea doza numărul trei.

Cei mai mici dintre copii reprezintă singura grupă de vârstă care nu este încă eligibilă pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus în majoritatea ţărilor lumii.

Cu toate acestea, oamenii de știință au anunțat că șansele ca cei mici să aibă o stare de sănătate gravă după vaccinare este foarte redusă. De la debutul pandemiei și până acum, în Statele Unite au fost înregistrate aproape 500 de decese în rândul copiilor mici, adică 0,1% din totaul deceselor asociate noului coronavirus.

Reamintim că în România s-au vaccinat 42% din populație, de la debutul campaniei de imunizare ce a început pe 27 decembrie 2021.

Citește și articolul: EXCLUSIV. Scandal cu conotații sexuale la Institutul Național de Cercetare -Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Instituției i se cer daune morale: 69 600 de lei pentru 69 600 de minute de suferințe la locul de muncă(I)

Articolul precedent„Creștere îngrijorătoare” a condamnărilor la moarte. Amnesty International trage un semnal de alarmă
Articolul următorPremierul României: ”A fi liberal este o trăsătură de caracter și un mod de viață”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.