Foto: Profimedia Images

 Războiul din Ucraina ridică semne de intrebare privind ordinea internațională, a declarat Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, în cadrul unui discursului sustinut la Forumul Economic Mondial, reunit la Davos.

Ursula von der Leyen: Agresiunea lui Putin trebuie să fie un eșec strategic

Discuțiile au fost axate asupra invadării Ucrainei de către o Rusie a lui Vladimir Putin care practică un război ce „vine din alt secol”, a subliniat Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene. „Ucraina trebuie să câștige acest război. Iar agresiunea lui Putin trebuie să fie un eșec strategic”, a subliniat Ursula von der Leyen.

„Nu este vorba doar de supraviețuirea Ucrainei sau de securitatea europeană. Este vorba despre punerea sub semnul întrebării a întregii ordini internaționale”, a spus Ursula von der Leyen.

Potrivit acesteia, Ucraina are nevoie de un ajutor financiar direct. Din acest motiv, Comisia Europeana a propus acordarea unui pachet de asistență financiară de 10 miliarde de dolari. Acesta este cel mai mare pachet de asistență financiară primit de o țară.

Ursula Von der Leyen a declarat că și activele rusești înghețate în străinătate ar putea fi utilizate pentru reconstrucția Ucrainei.

„Nu ar trebui să lăsăm nimic neatins, inclusiv posibila folosire a activelor rusești pe care le-am înghețat”, a subliniat Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană intenţionează să emită în iunie avizul său în ce priveşte obţinerea de către Ucraina a statului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, a anunţat recent preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Poziția dictatorială” a Occidentului împinge Rusia spre Est. Care este rolul Chinei în război

Articolul precedentȘefa Russia Today: ”Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea”
Articolul următorMamiferele sălbatice revin în Europa, datorită eforturilor de conservare