Sursa foto: Captură Youtube

Rusia se orientează spre Est, pentru legături economice noi, după ce Occidentul a impus restricții ca răspuns la invazia rusească asupra Ucrainei.  

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că în cazul în care Occidentul are de gând să înceapă, din nou, o colaborare, Kremlinul se va gândi serios dacă Rusia mai are nevoie sau nu, informează Reuters, citat de Digi24.

De asemenea, oficialul rus a amintit că viitorul Rusiei se află în regiunea Eurasia, iar India, China și Iran vor deveni parteneri importanți în următorii ani.

„Acum, că Occidentul a luat o ‘poziţie a dictatorului’, legăturile noastre economice cu China vor creşte chiar mai rapid”, a spus Lavrov.”Pe lângă veniturile directe pentru bugetul de stat, aceasta este o şansă de a dezvolta estul îndepărtat şi estul Siberiei”, a adăugat Lavrov.

La începutul celei de a patra luni de război, Rusia bombardează intens estul Ucrainei

Ministrul rus de Externe a anunțat că tehnologiile Chinei nu sunt inferioare Occidentului, iar un posibil acord între cele două țări în acest domeniu va asigura beneficii reciproce.

De asemenea, oficialul rus a anunțat că Rusia se va baza doar pe ea și pe țările care s-au dovedit a fi de încredere, „care nu dansează cum cântă alții.”

„Dacă ţările occidentale îşi schimbă viziunea şi propune o formă de cooperare, atunci vom putem lua o hotărâre”, a concluzionat Lavrov.

Reamintim că rușii continuă atacurile asupra Ucrainei, iar forțele terestre încearcă să cucerească regiunea Lugansk. Orașul Severodonețk este supus bombardamentelor 24 de ore din 24, guvernatorul local afirmând că rușii „distrug în mod deliberat orașul.”

De la debutul războiului și până acum, rușii au pierdut echipament în valoare de 13 miliarde de dolari, conform Forbes.

Astăzi se împlinesc trei luni de la invazia rusească asupra Ucrainei, moment în care a revenit războiul în Europa. Din nefericire, în aceste 90 de zile s-au bifat toate ororile pe care europenii le-au experimentat în cel De-Al Doilea Război Mondial: invazie terestră, bombardamente, orașe distruse, mii de civili uciși, deportări, crime de război și gropi comune.

Citește și articolul: Serghei Lavrov avertizează: Un război nuclear nu ar avea niciun câștigător

Articolul precedentDrulă vine cu afirmații dure despre Cioloș: ”Dă o mână de ajutor sistemului securisto-comunist”
Articolul următorȘefa Russia Today: ”Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.