Sursa foto: Captură Youtube

Un război nuclear nu ar trebui lansat niciodată, deoarece nu ar putea exista „niciun câștigător”,  a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. „Ei nu cunosc istoria. Rusia a avut întotdeauna sancțiuni. Acest ultim val de sancțiuni au arătat adevărata față a Occidentului… să creadă că acest lucru va face Rusia să cerșească să fie iertată … ei nu știu nimic despre politică externă a Rusiei sau despre cum să trateze cu Rusia”, a spus el. Rusia nu se consideră a fi în război cu NATO din cauza Ucrainei deoarece o astfel de evoluţie ar creşte riscurile unui război nuclear, a mai precizat Lavrov. Moscova susţine că a lansat invazia în parte din cauza temerilor că Ucraina s-ar putea alătura NATO.

Rusia a pledat tot timpul ca nicio țară să nu declanșeze „niciodată un război nuclear”, a mai declarat ministrul rus de Externe.

Lavrov, critici dure la adresa Ucrainei

Serghei Lavrov nu a confirmat dacă operațiunile din Donbas se vor încheia până la 9 mai, Ziua Victoriei, sărbătoarea anuală a Rusiei, când unii analiști și oficiali americani se așteaptă că Vladimir Putin să declare o victorie în Ucraina: „Se vor încheia atunci când obiectivele pe care tocmai vi le-am descris vor fi implementate, vor fi atinse”, a declarat Lavrov. Oficialul rus a afirmat că nu este treaba lui să discute „mijloacele militare pentru a atinge obiectivele” Rusiei. El a precizat că se abține de la discuții privind „speculațiile” privitoare la intenția armatei ruse de a prelua controlul total al Donbasului și al sudului Ucrainei pentru a oferi un coridor terestru către Crimeea.

Ministrul rus de externe a declarat că Ucrainei i s-ar fi oferit garanţii de securitate din partea ţărilor membre ale Consiliului de Securitate al ONU dacă Kievul ar fi fost “cinstit” în negocieri.“Ne-am blocat din cauza inconsecvenţei lor, din cauza dorinţei lor de a juca jocuri de fiecare dată şi, din câte îmi dau seama, din cauza instrucţiunilor pe care le primesc de la Washington, Londra şi alte capitale să nu accelereze procesul de negociere”, a mai declarat Serghei Lavrov.

Site-ul PSD, atacat de hackerii ruși

Articolul precedentVirgil Popescu îi răspunde lui Eugen Simion: România va deveni independentă energetic. Şi asta văd că deranjează
Articolul următor„Curățăm România”, o campanie prin care Ministerul Mediului face mult zgomot pentru nimic. Cifrele arată că reciclarea este DOAR o afacere profitabilă chiar și cu doi angajați