PSD

Un atac cibernetic a vizat vineri seară site-ul PSD, care nu a fost funcțional aproximativ 15 minute. ”Site-ul Partidului Social Democrat a fost indisponibil vineri seara, timp de aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic venit dinspre Federaţia Rusă”, a transmis PSD. Departamentul IT al partidului a repus rapid site-ul în funcţiune.

PSD condamnă invazia ilegală a Rusiei în Ucraina

„Departamentul IT al PSD a intervenit prompt și a repus site-ul în funcțiune. Cu această ocazie, PSD își reafirmă apartenența la valorile europene și occidentale și condamnă invazia ilegală a Rusiei în Ucraina”, a anunțat biroul de presă al PSD.

Guvernul a anunţat, vineri, că în cursul dimineţii accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că atacul a blocat accesul utilizatorilor la pagină, nefiind afectate date sensibile sau confidențiale. Atacul a fost revendicat de o grupare de hackeri ruși considerați apropiați de regimul de la Kremlin. Atacul a fost revendicat de gruparea de criminalitate cibernetică „Killnet” pe un canal de comunicare de pe Telegram și este justificat de aceștia prin faptul că statul român sprijină Ucraina în conflictul militar cu Rusia, a comunicat Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC). Specialiștii DNSC colaborează cu instituțiile abilitate pentru investigarea acestor incidente de securitate cibernetică.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, după ce grupul de hackeri ruşi Killnet a revendicat atacul asupra site-urilor româneşti, că nu are o problemă că este nominalizat şi el. Liderul PSD a explicat, despre afirmaţiile sale privind livrarea de arme către Ucraina, că declaraţia sa a fost foarte clară, şi anume că România, dacă este nevoie, este pregătită atât legal cât şi moral să facă acest pas, dar că în acest moment nu există o decizie în sensul acesta.

Ministrul Sănătății, anunț privitor la cazurile de hepatită misterioasă din România

Articolul precedentMinistrul Sănătății, anunț privitor la cazurile de hepatită misterioasă din România
Articolul următorFundația Sensiblu: ”Violența din online e o prelungire a celei din viața reală”