Ministrul Sănătății, anunț privitor la cazurile de hepatită misterioasă din România

Nu poate fi făcută o legătură între cazurile de hepatită misterioasă apărute la nivel mondial și COVID 19.

 Anual în România se înregistrează zeci de cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. ”Nu este o chestiune neapărat nouă”, a afirmat ministrul.  În ceea ce privește cazul fetiţei de cinci ani, prima suspiciune de acest fel din România, ministrul Alexandru Rafila a precizat că: ”Deja copilul a fost transferat şi mâine o echipă mixtă (…) va efectua un transplant de urgenţă la acest copil, dar care nu are nicio legătură cu hepatitele”.

 Fetiţa de cinci ani va fi operată în cursul zilei de sâmbătă la Institutul Fundeni, unde există niște medici extraordinari, a declarat ministrul Alexandru Rafila

 ”S-a crezut că este vorba de o hepatită de cauză necunoscută, situaţia este foarte serioasă, dar azi am aflat că nu este vorba despre o hepatită de cauză necunoscută, este vorba despre o afecţiune genetică -Boala Wilson – care duce la o insuficienţă hepatică gravă şi care se pretează pentru transplant”, a afirmat Alexandru Rafila.

 După cazul fetiței de 5 ani, alte patru suspiciuni de hepatită misterioasă la copii au apărut în România.

 Ministrul Sănătății a mai explicat că nu poate fi făcută o legătură între cazurile de hepatită misterioasă apărute la nivel mondial și COVID 19. ”Deocamdată nu avem decât supoziţii, nu avem niciun fel de argumente ştiinţifice solide. Există cazuri de hepatită la copii care nu au avut infecţie cu adenovirus şi există şi copii care nu au făcut Covid. Pe de altă parte, să ştiţi că în România avem în fiecare an nişte zeci de cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii. Nu este o chestiune neapărat nouă”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii. OMS a anunţat că au fost raportate cel puţin 169 de cazuri de hepatită acută de origine necunoscută, în 11 ţări din Europa şi în Statele Unite.

Au fost raportate cazuri în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (114), Spania (13), Israel (12), Statele Unite ale Americii (9), Danemarca (6), Irlanda (5), Ţările de Jos (4), Italia (4), Norvegia (2), Franţa (2), România (1) şi Belgia (1).

Minivacanța de 1 mai pe litoral, mai scumpă față de anii trecuți

Articolul precedentCristian Popescu Piedone, mesaj dur pentru fostul primar Daniel Florea: „Ați supt până când ați golit punga comunității, loazelor!”
Articolul următorSite-ul PSD, atacat de hackerii ruși