Sursa: Facebook

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, promite că, înainte de Paște, românii vulnerabili vor beneficia de mai multe ajutoare.

Declarațiile au fost făcute cu ocazia unei vizite pe care Boloș a făcut-o la depozitul de alimente de la Urlați (Prahova), unde sunt ambalate 400.000 de pachete cu alimente.

Concluzia ar fi că zilele acestea a început distribuirea unei noi tranșe de pachete alimentare prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, de care vor beneficia în total 1.188.852 beneficiari din toate județele țării și din municipiul București, iar înainte de sărbătorile pascale va fi încărcată o nouă tranșă din ajutorul de 250 lei pentru alimente și mese calde acordat prin programul „Sprijin pentru România”.

În ceea ce privește pachetele alimentare, acestea au o valoare la raft de 390 lei și cântăresc 25kg, 12 alimente de bază: făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg); mălai (4 pungi de 1 kg); paste făinoase (2 pungi de 400 g); ulei (4 sticle de 1 l); zahăr (2 pungi de 1 kg); orez (4 pungi de 1 kg); conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g); conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g); conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g); borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml); gem de fructe (1 borcan de 360 g) și gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Este vorba despre cea de-a șasea tranșă de pachete alimentare finanțate din fonduri europene, prin POAD, în total fiind livrate, începând cu vara anului 2020, 7.133.112 de pachete.

Legat de doua tranșă a ajutorului de 250 lei acordat prin programul „Sprijin pentru România”, aceasta va fi încărcată pe cardurile celor 2,4 milioane de beneficiari în săptămâna premergătoare sărbătorilor pascale.

Ne-am propus ca cea de-a șasea tranșă a pachetelor alimentare destinate românilor vulnerabili, a căror distribuție a început, să ajungă la aproximativ 800.000 de beneficiari înainte de Paște. Lucrăm împreună cu autoritățile locale, astfel încât să ne asigurăm că sunt depuse toate eforturile pentru a nu exista sincope în procesul de distribuție către beneficiari.

În acest sens, am făcut un apel către toți primarii să etapizeze distribuția alimentelor în așa fel încât să se evite cozile la preluarea pachetelor, respectându-se totodată calendarul pe care l-am propus. Pachetele conțin alimente de bază pe care toți românii trebuie să le aibă înainte de Sfintele Sărbători și este important ca acestea să le fie livrate la timp.

Totodată, avem în plan ca, în Săptămâna Mare, să încărcăm pe cardurile sociale o nouă tranșă din ajutorul de 250 lei pentru alimente și mese calde pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari. Este un sprijin care va conta, cu siguranță, în această perioadă.

Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher. Și pentru că vorbim despre produse în cea mai mare parte românești, vom ajuta în acest fel și producătorii naționali”, a declarat ministrul Marcel Boloș, potrivit unui comunicat MIPE.

Potrivit aceleiași surse, sprijinul pentru diferite categorii vulnerabile va continua și în următorii ani, prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021 – 2027 fiind alocat un buget de peste 980 milioane de euro, pentru asigurarea alimentelor de bază/ mese calde, pentru preșcolarii și elevii din învățământul de stat și pentru cuplurile mamă – nou-născut, din grupurile defavorizate.

Articolul precedentPrimar din Botoșani și directorul Complexului Sportiv National „Sala Polivalentă” București, trimiși în judecată pentru fapte de corupție
Articolul următorDoi medici de la „Sf. Spiridon” Iași, sub control judiciar în dosarul dispozitivelor medicale; nu mai au voie să profeseze