sursă foto: DNA

Un primar din județul Botoșani, împreună cu directorul Complexului Sportiv National (CSN) „Sala Polivalentă” București au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava pentru fapte legate de modul în care unul dintre aceștia își câștiga salariul.

Procurorii spun că directorul a fost angajat doar pe hârtie la primăria condusă de celălalt inculpat, încasând pe nedrept peste 56.000 lei. Previzibil, primăria comunei Bălușeni a comunicat că nu se constituie parte civilă în cauză, însă, chiar și așa, procurorii au dispus instituirea unor măsuri asigurătorii, referitor la care trebuie să se pronunțe Tribunalul Botoșani, acolo unde a fost trimis dosarul spre judecare.

Din ce precizează DNA, primarul comunei Bălușeni, Gheorghe Claudiu Doroftei, este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și fals intelectual în formă continuată, în vreme ce directorul Cătălin Ovidiu Buhăianu Obuf va fi judecat pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și fals material în înscrisuri oficiale.

În perioada noiembrie 2020 – martie 2021, inculpatul Doroftei Gheorghe-Claudiu, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi aprobat plata drepturilor salariale care i se cuveneau inculpatului Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu (angajat la acea vreme în cadrul primăriei în funcția de administrator public) deși cunoștea faptul că acesta din urmă nu s-ar fi prezentat la serviciu decât ocazional și nu ar fi prestat activitățile la care era obligat prin contractul de management și prin fișa postului.

Precizăm că, atât în perioada respectivă cât și în prezent, inculpatul Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu ocupa și funcția de director al CSN „Sala Polivalentă” București.

În același context, cei doi inculpați ar fi semnat diverse documente (foile colective de prezență a angajaților instituției, condica de prezență deținută la nivelul instituției) prin care s-ar fi atestat, în mod nereal, prezența inculpatului Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu la locul de muncă, deținut în cadrul primăriei comunei Bălușeni, județul Botoșani.

Demersurile de mai sus ar fi avut ca urmare obținerea de către inculpatul Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu a unor foloase patrimoniale necuvenite, constând în plata drepturilor salariale, în cuantum de 56.508 lei”, arată procurorii anticorupție.

Articolul precedentRestaurant cu specific italian din Capitală, amendat și închis de ANPC
Articolul următorBoloș anunță livrarea de pachete cu alimente de bază și o nouă tranșă a ajutorului de 250 lei, înainte de Paște