Sursa: Captură video

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut public că un restaurant cu specific italian din Capitală, Trattoria della Nanna Garden, tocmai ce și-a închis temporar porțile, ca urmare a deficiențelor constatate.

În urma unui control, arată ANPC, operatorul economic s-a ales cu amenda în cuantum de 10.000 lei/ 2.500 lei, fiind instituită măsura de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor. În plus, inspectorii ANPC au dispus oprirea de la comercializarea a 34.551 kg de produse, în valoare de 896,90 lei.

Restaurantul deținut de Il Calcio Management SRL, situat în Strada Popa Nan, Nr. 5, a fost verificat săptămâna aceasta, ocazie cu care au fost constatate o serie de deficiențe, atât în ceea ce privește produsele alimentare servite clienților, cât și în ceea ce privește igiena.

Într-o postare pe Facebook, se arată că în restaurant se foloseau produse din carne – semipreparate sau preparate finite – fără etichetă cu elemente de identificare și caracterizare, iar unele dintre acestea erau expirate. Exemple ar fi peștele dorada, expirat din 4 martie, untură – din 6 martie, mălai – marca Băneasa, din 25 februarie. Totodată, în bucătărie se folosea ca ingredient brânza dură, care erau prezentată clienților drept parmezan.

Alte nereguli făcute publice de ANPC țin de colectarea reziduală în recipiente neacoperite, decongelarea produselor la temperatura mediului ambient, în bucătărie fiind folosite ustensile și vase de bucătărie neigienizate corespunzător prezentând un grad avansat de uzură/arsură, dar și agregate frigorifice de refrigerare, tip răcitor de băuturi, neigienizate, cu grătare ce prezentau vopsea exfoliată și rugină, chedere depreciate cu urme de praf, impurități în strat grosier.

În același timp, în interior au fost găsite agregate frigorifice de congelare neigienizate, cu prezență masivă de gheată, impurități și resturi alimentare, cuptorul de pizza neigienizat, prezentând în strat masiv arsură, suprafețele de lucru erau neigienizate, iar aragazul și hota aveau un strat masiv arsură, grăsime solidificată.

Articolul precedentMai multe lucrări de înlocuire a unor conducte vor duce la sistarea apei în orașul Techirghiol
Articolul următorPrimar din Botoșani și directorul Complexului Sportiv National „Sala Polivalentă” București, trimiși în judecată pentru fapte de corupție