Sursa foto: Facebook/ Klaus iohannis

Președintele României Klaus Iohannis participă joi și vineri la reuniunea Consiliului European ce are loc la Bruxelles și la summitul NATO, organizată la Cartierul General al Alianţei din Bruxelles, informează Administraţia Prezidenţială.

La reuniunea Consiliului European va participa și președintele american Joe Biden, iar agenda de discuții vizează situația din Ucraina și sprijinul pe care UE îl poate acorda acestei țări. De asemenea, se va discuta despre refugiații ucraineni și modalitățile de sprijin oferite.

De asemenea, se va vorbi și despre asigurarea securității aprovizionării cu energie la nivelul Uniunii Europene, pe fondul măsurilor de reducere a dependenţei faţă de Rusia.

Se împlinește o lună de la războiul ruso-ucrainean

Totodată, liderii europeni vor dezbate aspecte economice referitoare la consolidarea Pieței Interne și gestionarea pandemiei de Covid-19. Mai mult, vor fi discutate și relațiile externe ale UE cu China și situația politică actuală din Bosnia și Herțegovina.

Reamintim că luni, șeful statului a participat la o reuniune de coordonare, în format videocoferință, organizată de președintele CE, Charles Michel, la care au participat liderii europeni.

„Preşedintele României s-a pronunţat pentru adoptarea de către Uniunea Europeană de sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei, care să aibă un impact relevant asupra acesteia”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, Iohannis a mai declarat că trebuie găsite soluții eficiente pe termen scurt care să protejeze cetățenii europeni privind creșterea prețurilor la energie și gaze.

„Preşedintele Klaus Iohannis a indicat că obiectivul imperativ este de a găsi soluţii eficiente pe termen scurt, care să protejeze cetăţenii europeni şi competitivitatea economică la nivelul Uniunii, pentru ca producţia industrială şi locurile de muncă din economiile europene să nu fie afectate pe termen lung de actuala criză energetică”, a mai arătat Administraţia Prezidenţială.

Președintele american Joe Biden se va întâlni joi și vineri cu liderii NATO și ai Uniunii Europene. De asemenea, acesta va face o vizită în capitala Poloniei, pentru consultări cu președintele polonez Andrzej Duda. Biden va face o vizită forțelor americane, cu prilejul vizitei în Polonia, unde se va întâlni cu experți implicați în răspunsul umanitar destinat cetățenilor ucraineni ce au fugit din calea războiului și s-au refugiat în Polonia.

Klaus Iohannis: România va organiza la Bucureşti,  împreună cu Polonia, un summit al Formatului B9

Articolul precedentTraian Băsescu a fost colaborator al Securității. Decizia ÎCCJ este definitivă
Articolul următorMinistrul Familiei: „Războiul nu este al copiilor și nici unul nu ar trebui să sufere din cauza luptelor”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.