Iohannis
Klaus Iohannis. sursa foto: precidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că împreună cu omologul polonez, Andrzej Duda, a decis organizarea la Bucureşti a unui summit al Formatului B9. Summitul are ca obiectiv pregătirea summitului NATO care va avea loc în luna iunie la Madrid.

„Pentru pregătirea summitului NATO care va avea loc în luna iunie la Madrid am decis, astăzi, împreună cu preşedintele Duda să organizăm la Bucureşti un summit al Formatului B9 pe care îl voi găzdui aici la Cotroceni. Ne vom reuni astfel cu două săptămâni înainte de summitul aliat pentru a ne coordona poziţiile în ceea ce priveşte consolidarea substanţială a Flancului Estic”, a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu presedintele polonez, Andrzej Duda.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe omologul polonez, Andrzej Duda, care efectuează o vizită în România. Luni, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a fost într-o vizită de lucru la Chişinău, unde a avut o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Klaus Iohannis: Este necesară o prezență militară sporită aliată în țara noastră și în regiunea Mării Negre

Klaus Iohannis a mai spus că a „convenit cu Președintele Duda ca România și Polonia să-și intensifice cooperarea deosebit de substanțială pe linie de securitate”. Klaus Iohannis a mai precizat că este nevoie, urgent, de o consolidare consistentă și echilibrată a Flancului Estic, de o prezență inaintată unitară și întărită. Este necesară o prezență militară sporită aliată în țara noastră și în regiunea Mării Negre, ca răspuns cu caracter strict defensiv la agresiunea Rusiei, a mai declarat Klaus Iohannis.

El a mai adăugat că trebuie luate măsuri imediate, cu efecte pe termen lung. Voi susține acest lucru și la Summitul NATO care va avea loc acum, joi, la Bruxelles, a declarat Klaus Iohannis.

„I-am mulțumit Președintelui Duda pentru contribuția Poloniei la structurile NATO de pe teritoriul României, inclusiv cu militari polonezi pe teren, prezenți încă din 2017, și l-am asigurat că România va continuă contribuția sa la Grupul de Luptă NATO și la celelalte structuri aliate aflate pe teritoriul polonez. Dorim, împreună cu Polonia, reafirmarea clară a sarcinii prioritare fundamentale a NATO – apărarea colectivă. Vizita Președintelui Biden în Europa și participarea sa la Summitul aliat de peste două zile transmite, o dată în plus, un mesaj puternic al unității și solidarității aliate, dar și al susținerii Statelor Unite ale Americii pentru securitatea noastră. Împreună cu Președintele Duda am abordat și prioritățile noastre comune în relația transatlantică, în special în actualul context”, a afirmat Iohannis.

Ciucă îi liniștește pe cei din HoReCa: România este o țară sigură

Articolul precedent„Isteria uleiului” nu a fost fake-news. Reprezentanții producătorilor agricoli spun că este specula multinaționalelor
Articolul următorCristian Popescu Piedone: 2022 este anul reabilitării termice. Avem pe agenda anvelopării 100 de blocuri