Sursa foto: Facebook/ CFR Călători

Din 1 iulie, potrivit proiectului de buget pentru compania CFR Călători, prețul la bilete urmează să crească cu 20%.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a precizat că 9 ani de zile, prețul la bilete a rămas același.

„Acesta este modul în care cei de la CFR Călători şi-au previzionat bugetul pentru anul 2022. Repet: nu a existat niciun fel de creştere din 2013 la preţul biletelor. Să vedem dacă Guvernul, în înţelepciunea sa, va aproba acest buget”, a spus Grindeanu, potrivit Agerpres.

„La începutul anului am avut o discuţie şi cu companiile şi cu sindicatele legat şi de creşterile de salarii”

Totodată, ministrul Transporturilor a anunțat că după greva pe care au făcut-o cei de la CFR, Guvernul s-a angajat că va face măriri salariale în limita bugetelor fiecărei companii.

De asemenea, potrivit lui Grindeanu au fost aprobate patru dintre bugetele companiilor aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor.

„Bugetele, dacă vorbim de cele din CFR, sunt la Ministerul Finanţelor, iar cel puţin cel al CFR SA a fost avizat, deci trebuie să intre în perioada următoare în şedinţă de Guvern şi să fie aprobate. Au plecat din minister, aşa cum a plecat şi bugetul de la Metrou, care a primit avizele şi de la Ministerul Muncii şi de la Ministerul Finanţelor. Deci, vor intra în perioada imediat următoare în aprobare la Guvern”, a declarat ministrul Transporturilor.

În urmă cu o zi, angajații CFR au protestat în fața Ministerului Transporturilor, aceștia fiind nemulțumiți de salariile pe care le iau, lună de lună, și de lipsa condițiilor mai bune și a investițiilor în infrastructura feroviară.

Oamenii cer o creștere salarială cu 35% și contracte de servicii publice pe o perioadă de 10 ani, nu pe patru ani cum este acum.

Sindicaliștii au anunțat că vor protesta și astăzi, dar și săptămâna viitoare, pe 30 și 31 martie, în Parcul din fața sediului Ministerului Transporturilor (Palatul CFR), în intervalul orar 10.00 -12.00.

Grindeanu și-a adus doi consilieri de stat, printre care și o fostă elevă a tatălui său

Articolul precedentPonta, despre Băsescu: ”Ce făcuși, Dottore? Ești turnător, Dottore?”
Articolul următorUn profesor de sport este cercetat pentru hărțuire sexuală
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.