Sursa: Facebook

La o săptămână după ce a primit greaua sarcină de a coordona opt ministere – din calitatea de vicepremier, Sorin Grindeanu și-a adus doi consilieri de stat care să îl ajute.

Mai ales că Grindeanu este ubicuu, fiind atât ministrul Transporturilor și Infrastructurii, cât și vicepremier.

Aceasta înseamnă că grijile sale sunt nu doar la Transporturi, ci și la Ministerul Finanţelor, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse și Ministerul Culturii.

Până azi, vicepremierul Grindeanu nu avea decât doi secretari de stat fără măcar un CV – Sorinel-Marian Vrăjitoru și Petre-Florin Manole, însă de acum rubricile se vor completa cu cei doi consilieri, pe numele lor Stana Simona Țeighiu-Jurj și Florin Alexandru Gavril.

Aceștia vin pe lângă Grindeanu ca urmare a publicării a două decizii de numire în funcție în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului, semnate de premierul Nicolae Ciucă. Ambele decizii au în vedere „propunerea domnului Sorin Mihai Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii” din 12 ianuarie și au aplicabilitate imediată.

De menționat că noul consilier de stat Stana Simona Țeighiu-Jurj a mai fost prin diverse ministere, ba chiar a fost șef Secție Coordonare Activități NATO și UE, pe aceasta legând-o un trecut oarecum apropiat de cel al vicepremierului Grindeanu.

În vârstă de 40 de ani, Țeighiu-Jurj este născută tot în Caransebeș și a fost eleva tatălui lui Sorin Grindeanu la Colegiul Național „CD Loga” din Caransebeș, care pe vremuri avea titulatura de Liceu Pedagogic. După liceu, a urmat studiile la Facultatea de Științe Economice a Universității de Vest – Timișoara, stabilindu-se aici. Aceasta în condițiile în care Grindeanu a fost pe rând președinte al PSD Timișoara și PSD Timiș, deținând în decursul anilor diverse funcții – alese sau nu – în administrația locală și județeană.

Articolul precedentLudovic Orban, deși infectat cu Covid, cere renunțarea la certificatul verde
Articolul următorAlina Gorghiu, atac la Cioloș din cauza huliganismului AUR