Alina Gorghiu, atac la Cioloș din cauza huliganismului AUR

„AUR este un partid extremist, cu lideri huligani, lipsiți de decență”, susține senatoarea liberală

Senatoarea PNL Alina Gorghiu susține că Dacian Cioloș, liderul USR, este cel care a legitimat AUR, motiv pentru care consideră că atitudinea pe care acesta o are față de asaltul făcut de „banda de membri și simpatizanți AUR”, în frunte cu George Simion, nu este decât o formă de ipocrizie.  

„Ce tristă e imaginea ipocriziei în politica mare! Păi dvs, domnule Cioloș, ați legitimat AUR, semnând împreună cu ei moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern. Și tot dvs aplaudați în plenul reunit atunci când huliganii de la AUR au înjurat un coleg de la PNL și l-au forțat fizic să coboare de la tribună.

Da, AUR este un partid extremist, cu lideri huligani, lipsiți de decență și de respect față de instituțiile statului, oameni care nu cunosc standardele impuse de un stat democratic”, a scris Alina Gorghiu pe contul de socializare.

De altfel, senatoarea a ținut să îi transmită lui Cioloș să nu mai accepte să semneze împreună cu AUR o următoare moțiune de cenzură sau să mai colaboreze cu aceștia în alte demersuri.

Reamintim că în septembrie, USR a semnat alături de AUR o moțiune de cenzură, care însă nu s-a concretizat, fiind amânată în urma unor sesizari făcute la CCR de către liderul liberal, Florin Cîțu.

Într-o postare făcută pe Facebook, Dacian Cioloș a afirmat că „huliganismul celor de la AUR nu ar exista dacă autoritățile statului nu le-ar permite să încalce legea și să se manifeste contrar oricăror reguli. De la Diana Șoșoacă, pe care nimeni nu avea curaj să o întrebe de ce nu purta mască, în timp ce o țară întreagă trebuia să o facă, și până la asaltul asupra Parlamentului acum câteva săptămâni sau intrarea de astăzi prin forță și agresiune în clădirea primăriei din Timișoara, toate sunt permise și susținute de către autoritățile statului”.

Totodată, Cioloș susține că „de câteva luni, conducerea AUR, împreună cu câteva găști de indivizi violenți printre care se regăsesc și elemente neolegionare, ia cu asalt instituții publice, iar cei abilitați să le păzească dispar, în mod ciudat, imediat ce aceștia încep să acționeze”, referirea fiind făcută în primul rând cu privire la protestul de la Palatul Parlamentului, din 21 decembrie, când Parlamentul a fost luat cu asalt de susținătorii AUR. De asemenea, acesta a afirmat că AUR, cu „excese ale unui partid extremist”, este „girat de două partide iresponsabile ca PSD și PNL”, subliniind că „ceea ce fac acești oameni nu este patriotic, ci violență gratuită și extremism periculos pentru cetățenii obișnuiți”.

Puterea pumnului – modelul pe care George Simion începe să-l propage în România

Articolul precedentGrindeanu și-a adus doi consilieri de stat, printre care și o fostă elevă a tatălui său
Articolul următorDragoș Tudorache l-ar chema la apel pe ministrul Bode în Parlament