Foto: Antena 3
Foto: Antena 3

Incident de Ziua Principatelor Române: George Simion, liderul AUR, a fost stropit cu cerneală în Piaţa Unirii din Iaşi.

AUR a organizat un eveniment în centrul oraşului, pentru a celebra Ziua Micii Uniri.

Simion a fost stropit cu cerneală la Iași. Bărbatul care la provocat incidentul a fost dus la audieri

Deşi evenimentul a avut loc în ciuda restricțiilor impuse de autorități în pandemie, George Simion l-a acuzat pe primarul Iașiului, Mihai Chirica, că ar fi ordonat prezența polițiștilor în zonă.

Conflictul dintre poliţişti şi manifestanţi a izbucnit la scurt timp după ce autocarul formațiunii politice care venea de la Botoșani s-a oprit lângă Piața Unirii.

George Simion și cameramanul său, agresivi cu două persoane întâlnite într-o piață din Botoșani

Faptul că George Simion a fost stropit cu cerneală a fost „o mizerie, un incident de doi bani să arate, chipurile, că poporul nu e cu AUR”, spune Claudiu Târziu. „Ba este cu noi”, adaugă el.

Târziu s-a arătat revoltat de gestul ieşeanului. Acesta a declarat că AUR este împotriva celor care vor să le ia independența, suveranitatea şi identitatea națională.

În cursul zilei de ieri, 23 ianuarie, George Simion și cameramanul său au agresat două persoane întâlnite într-o piață din Botoșani.

Simion l-a lovit pe un tânăr care a refuzat să dea mâna cu el. Cameramanul său i-a urmat exemplul, făcând același gest cu o femeie, deranjat că i-a trecut prin cadru.

Claudiu Târziu, neatent la incidentele provocate de George Simion, dar solidar cu liderul AUR: “Vor să ne desființeze țara, să ne desființeze ca neam”

Fiind pentru familie, suntem contra celor care vor să murdărească și să deturneze adevăratul sens al familiei. De aceea ne urăsc așa de mult. De aceea s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat și s-a găsit cineva să provoace o mizerie, un incident de doi bani să se arate, chipurile, că poporul nu este cu noi. Ba este cu noi”, a spus Claudiu Târziu.

Autoritățile au încercat să împiedice organizarea manifestărilor. Cu toate acestea, AUR a ţinut să organizeze un concert de muzică populară.

Articolul precedentÎPS Teodosie a fost amendat de două ori în aceeași zi pentru că nu a stat în carantină
Articolul următorOMS: „Lumea se află într-un moment critic al pandemiei”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time