ÎPS Teodosie a fost amendat de două ori în aceeași zi pentru că nu a stat în carantină

În cazul primei sancţiuni, polițiștii l-au găsit pe prelat la Catedrala din Constanța.

Arhiepiscopul Tomisului a sfidat din nou legea și nu a respectat măsura carantinei, chiar dacă a intrat în contact direct cu o persoană confirmată cu Covid-19. Potrivit oamenilor legii, ÎPS Teodosie a ieșit din carantină pentru a oficia liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, în Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța. Acesta a condus slujba fără să poarte mască de protecție, iar totul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

 „Astăzi, în jurul orei 8,00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat, în interiorul unei biserici din municipiul Constanţa, un bărbat, de 66 de ani, care nu a respectat prevederile legale în ceea ce priveşte măsurile de carantină, conform Legii 55/2020. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, au transmis poliţiştii.

„Binecuvântat” cu a doua amendă în doar câteva ore

La doar trei ore de la prima sancțiune, polițiștii l-au găsit pe prelat pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanța, deși pe numele său era instituită măsura carantinării. Oamenii legii l-au sancționat contravențional pe ÎPS Teodosie, din nou, cu o amendă în valoare de 1.000 de lei.

Nu este pentru prima dată când Arhiepiscolul Tomisului sfidează legea. În plină pandemie, prelatul a organizat diferite evenimente religioase la care au participat zeci de oameni, chiar dacă acest lucru era interzis de către autorități. Mai mult, acesta a chemat la pelerinaj, pe 30 noiembrie anul trecut, pe românii din toată ţara, în timp ce alte țări din Europa se confruntau cu varianta Omicron.

Mai mult, ÎPS Teodosie a făcut câteva declarații controversate cu privire la pandemia de coronavirus. Acesta a declarat că „medicina nu mai are logică”, devenind o ipoteză și nu mai este o știință. Mai mult, prelatul a susținut că persoanele care s-au infectat cu coronavirus și optează să se vaccineze vor muri.

Reamintim că anul acesta de Bobotează, ÎPS Teodosie s-a urcat pe cisterne pentru a sfinți apa ce a fost pusă în 150.000 de sticle, ele fiind împărțite credincioșilor care au participat la slujba religioasă din Portul Tomis.

ÎPS Teodosie, despre Bobotează: „Este sărbătoare mare, cosmică”

Articolul precedent24 ianuarie: în 1859 – Ziua Micii Uniri; în 2022 – ziua dezbinării?
Articolul următorLiderul partidului extremist AUR, stropit cu cerneală: “Poporul nu e cu noi”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.