Sursa foto: Playtech.ro

Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu cer ca proiectul de lege propus de ministrul Sănătății Alexandru Rafila să fie adoptat.

Mai mult, foștii miniștri ai Sănătății din partea USR îi amintesc șefului statului că „valul cinci al pandemiei bate la ușă”, iar legea Certificatului Covid nu a fost votată. „Este imposibil de înțeles de ce lăsați autoritățile sanitare fără un instrument vital de combatere a infectărilor și de susținere a vaccinării”, se arată în scrisoarea deschisă adresată lui Iohannis.

Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu: „Bilanțul dumneavoastră de lider al unei țări care trece printr-o pandemie este rușinos”

De asemenea, cei doi membri USR i-au transmis lui Iohannis să nu cedeze la agresivitatea venită din partea celor de la AUR.

Ar fi extrem de grav să cedați doar de la atât. Trebuie să găsiți tăria de a face ce trebuie, tărie pe care au avut-o atâția lideri europeni!”, au mai scris foștii miniștri ai Sănătății.

Totodată, în scrisoare, Iohannis este considerat „manipulator”, lansând „Marea Relaxare” și anunțând că România a „învins pandemia.” Mai mult, șeful statului este acuzat că blochează o măsură care poate fi salvatoare pentru țara noastră.

„Înțelegem că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu este de acord cu schimbarea proiectului de lege — pe care el însuși l-a propus. Suntem în partide și tabere diferite de data asta, dar sănătatea românilor nu are voie să fie subiect de politică partinică. De aceea, susținem propunerea domnului Rafila, căruia îi cerem ferm să nu cedeze în fața presiunilor dumneavoastră, domnule președinte”, relatează g4media.ro.

De asemenea, Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu consideră că istoria îl va ține minte pe Iohannis drept „președintele morților, președintele iresponsabil care a negat românilor șansa să scape mai repede de această pandemie.”

La finalul scrisorii, cei doi membri USR îi cer președintelui să susțină măsurile care salvează și protejează cetățenii României.

„Ajunge, domnule Klaus Iohannis. E vremea să susțineți măsurile care salvează vieți și care ajută această țară să depășească pandemia, măsurile care sunt în favoarea românilor. Vă rugăm să aveți tăria adevăraților lideri europeni din țări care au ales să își protejeze cetățenii”.

Dan Vîlceanu, ”sfătuit” să nu voteze certificatul verde

Articolul precedent„Haosul” deșeurilor din Hunedoara, recunoscut de primari. Refuză aplicarea legii
Articolul următorA doua pastilă anti-COVID-19 a fost autorizată în SUA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.