Foto PeRol

Camera Deputaților și Senatul au adoptat joi, 23 decembrie, în plenul reunit, bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale pentru anul viitor.

Astfel, proiectul de lege al bugetului de stat pe anul 2022 a fost adoptat cu 294 de voturi „pentru” și 120 „împotrivă”. De asemenea, proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale a fost adoptat cu 291 de voturi „pentru” și 119 „împotrivă”.

Șeful Executivului a declarat, în urmă cu o zi, că bugetul de stat pentru 2022 este unul realist și echilibrat. Cu toate acestea, în urma votului, vicepreședintele USR Dan Barna a anunțat că va ataca proiectele la Curtea Constituțională.

Dan Barna: „S-a adoptat astăzi un buget al clientelismului”

De la tribuna plenului reunit, fostul lider USR a precizat că ambele proiecte îi discriminează pe români și sunt făcute pentru clientela politică.

„S-a adoptat azi (joi – n.r.) un buget al clientelismului, un buget al pedepsirii românilor care nu au votat PSD sau PNL. Un buget care a adoptat amendamentele extremiștilor și care nu a aprobat un singur amendament al USR. Vom ataca acest buget la CCR pentru că discriminează românii”,a precizat Dan Barna, relatează stiripesurse.ro.

Totodată, Barna a spus că președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-ar fi transmis că unele amendamente propuse de USR vor fi acceptate, însă ulterior acest lucru nu s-a mai întâmplat.

„USR a avut toată disponibilitatea pentru a găsi o soluţie (…) Aseară se ajunsese la o soluţie. De dimineaţă, Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu mi-au spus că înţelegerea şi acordul principial prin care toţi cetăţenii României ar fi beneficiat de buget nu mai este valabilă”, a concluzionat fostul lider USR.

Mai mult, și Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook, a reacționat după adoptarea bugetului pe 2022 în Parlament. Demnitarul a anunțat că USR va ataca acest „buget al nerușinării” adoptat de „monstruoasa coaliție PSD-PNL-UDMR.”

„Niciun amendament din sutele depuse de USR nu a fost adoptat de monstruoasa coaliție PSD-PNL-UDMR. În schimb au fost date milioane de lei și adoptate amendamentele extremiștilor de la AUR. Vom ataca la CCR acest buget al nerușinării”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Drulă a mai precizat că cetățenii orașelor și comunelor României cu primari USR sunt pedepsiți de coaliția de guvernare.  „S-au crezut și alții stăpâni pe veci în politică și cu astfel de gesturi le-a început sfârșitul”,concluzionează Cătălin Drulă.

Nicolae Ciucă: „Avem în față un buget echilibrat”

Articolul precedentAmbasadorul Rusiei: ”Rusia nu plănuiește un atac împotriva niciunei țări”
Articolul următorBugetul pe 2022, adoptat de Parlament, motiv de un nou scandal
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.