Sursa foto: Twitter/ World Of defence
Sursa foto: Twitter/ World Of defence

Ambasadorul Rusiei a precizat că țara sa nu are în plan un atac.

Vladimir Chizhov a venit cu asigurări, declarând că Rusia se axează pe sprijinirea populației vorbitoare de limbă rusă.

Precizările au fost făcute pentru Uniunea Europeană, în contextul în care Moscova a îngrijorat Occidentul cu o acumulare masivă de trupe la granița Ucrainei.

Ambasadorul neagă orice posibil atac venit din partea Moscovei

Vladimir Chizhov a declarat, într-un interviu pentru ziarul german Die Welt, că statul rus dorește să sprijine oamenii de limbă rusă și compatrioții care locuiesc în alte țări.

Ambasadorul a ținut să adauge că Moscova nu a spus niciodată că dorește să folosească mijloace militare, arată Reuters, citat de G4 Media.

Rusia nu plănuiește un atac împotriva niciunei țări. Vă pot asigura că trupele rusești nu se pregătesc, în prezent, pentru o invazie a Ucrainei”, a spus Chizhov.

În cursul zilei de marți, Vladimir Putin a declarat că Rusia nu mai are unde să se retragă dacă armata SUA ar trimite forțe armate pe teritoriul Ucrainei și va fi forțată să adopte un răspuns dur dacă Occidentul nu își va renunța ”linia agresivă”.

La începutul lunii decembrie, Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a vorbit despre tensiunile dintre Rusia și Ucraina

Întrebat dacă Vladimir Putin reprezintă un pericol pentru România, Dîncu a ținut să explice faptul că Rusia reprezintă o amenințare nu doar pentru România, ci pentru toate țările din zonă. 

Rusia este, în acest moment, o amenințare pentru tot spațiul acesta al nostru și probabil că următorul concept strategic al NATO va defini mult mai clar acest lucru, faptul că Rusia, prin acțiunile din ultima vreme, este o amenințare la adresa țărilor din zonă, cel puțin, și care sunt țări NATO”, a explicat Dîncu.

Articolul precedentMarcel Ciolacu, despre Certificatul Covid la locul de muncă: „Proiectul trebuie adoptat în această sesiune”
Articolul următorBugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale au fost adoptate de Parlament
Jurnalist full-time / Pesimist part-time