Dragoș Tudorache, europarlamentarul USR, susține că președintele României ar fi trebuit să intervină în criza din coaliție și să nu susțină o alianță cu Partidul Social Democrat. Mai mult, el e de părere că noul guvern PNL-PSD-UDMR a fost posibil doar cu acceptul său.

Tudorache mai e de părere că pentru ruperea coaliției mai este vinovat, pe lângă șeful statului și Florin Cîțu, și Ludovic Orban. „Pentru noi, Klaus Iohannis este o dezamăgire pentru felul în care şi-a înţeles şi exercitat rolul instituţional şi constituţional în stat. El ar fi trebuit să intervină în aceasta criză de la bun început, era rolul său să asigure echilibru”, a precizat Dragoș Tudorache, relatează news.ro.

Noul Guvern Ciucă PNL-PSD-UDMR va primi votul de încredere în Parlament

Europarlamentarul a mai adăugat și motivul pentru care USR nu s-a prezentat la consultările de la Cotroceni cu Klaus Iohannis. „Acum, să ne invite la aşa-zise consultări, care de fapt erau momentul pentru a anunţa noua alianţă FSN, am considerat că nu avea sens să participăm”, a declarat Dragoş Tudorache, relatează sursa citată.

Mai mult, Dragoș Tudorache a precizat că USR și-a dorit să facă un altfel de politică și a avut așteptări mari de la coaliția PNL-USR-UDMR, dar unii lideri nu au dorit acest lucru. „Responsabil pentru destrămarea coaliţiei este şi preşedintele Iohannis, şi Cîţu, şi Orban, care a fost şi el o bună  parte din această guvernare girantul politic al PNL”, a mai precizat Dragoș Tudorache.

Dacian Cioloș: „USR nu va vota un guvern capturat de PSD”

USR nu s-a prezentat la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Liderul Dacian Cioloș a precizat că șeful statului a devenit „nașul acestei monstruoase coaliții”. De asemenea, fostul premier a mai spus că PNL nu mai are nimic de-a face cu liberalismul. Mai mult, liderul USR a dat asigurări că partidul pe care îl conduce va intra în opoziție. „USR nu va vota un guvern capturat de PSD, un partid care a masacrat legile justiției și care a gazat cetățenii români pe 10 august”, a mai spus Dacian Cioloș în urmă cu o zi.

Ludovic Orban a demisionat din PNL împreună cu 16 parlamentari

Articolul precedentSorin Grindeanu este noul vicepremier din partea PSD
Articolul următorNicolae Ciucă a depus lista completă a miniștrilor și programul de guvernare în Parlament
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.