Laci, un turist din Budapesta, a revenit în România, vizitând mai multe orașe și având ocazia să ajungă și în Munții Făgăraș.
Tânărul turist vizitase anterior doar Târgu Mureș și București, la începutul anilor 90.
Bărbatul din Budapesta a fost plăcut surprins de frumusețile României și de ospitalitatea românilor
Acesta a precizat că a ales drumul cu mașina ca mijloc de deplasare.
”Am venit cu niște prieteni cu mașina și am ales un traseu interesant, zic eu. Am intrat prin Oradea, apoi Cluj, Târgu Mureș, Brașov, Sibiu și București. Înainte de București, am fost în Munții Făgăraș. Și mi-a plăcut foarte, foarte mult, nu mă așteptam să fie așa de frumos”, a povestit Laci, potrivit Gândul.ro.
Laci a povestit că a mai vizitat orașul Târgu Mureș și Capitala României, undeva în anii 1993-1994
Bărbatul își amintește că ambele orașe erau cenușii și triste, total diferite de cum arată acum.
După vizita din 2022, Laci este de părere că orașul cel mai frumos din România rămâne Oradea.
”Dintre toate, cea mai frumoasă e Oradea, apoi Cluj și Sibiu. Îmi place însă și Târgu Mureș, București și Brașov, care sunt cumva diferite între ele. Dar cel mai mult mi-a plăcut în Munții Făgăraș. În munți, am văzut urme de urs, iar localnicii ne-au spus că e plin de aceste animale acolo”, a adăugat turistul.
”Când i-am propus prietenei mele că vreau să mergem în România m-a întrebat dacă glumesc. A zis că ne luăm bătaie, că românii ne urăsc. Dar a văzut și ea că nu e așa”
”Poate că lucrurile astea s-ar fi întâmplat acum 30 de ani când era dușmănie mare între români și maghiari, dar acum relațiile s-au normalizat. Recunosc că aveam și eu temeri, aveam cum totul altă impresie despre ei. Eu nu mă așteptam să ne ia la bătaie, dar mă așteptam să simțim ostilitate”, a transmis Laci.
Turist maghiar: ”Din Oradea și până în București am întâlnit oameni simpatici, iar cu unii chiar ne-am împrietenit”
Bărbatul a povestit că a ales un loc de cazare centrul Bucureștiului. Aici, s-a împrietenit și s-a distrat cu un grup de tineri români.
”Ne-am înțeles de minune. Ura și toată mizeria ce rezultă de acolo vine de la politicieni, nu de la oameni. Pentru că oamenii normali, fie maghiari, fie români, au înțeles că ne unesc mai multe decât ne despart și că suntem exact la fel, suntem oameni”, a conchis tânărul din Budapesta.