Primă sentință în dosarul lui Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat că a violat și a ucis două adolescente, după care le-a incendiat cadavrele.

Tribunalul Olt i-a aplicat acestuia pedeapsa maximă, 30 de ani de închisoare, prin sentință fiindu-i interzise și drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; de a alege; de a fi tutore sau curato și de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme.

Pe lângă această pedeapsă, Dincă a fost obligat totodată să plătească daune morale 710.000 de euro. Sentința pronunțată astăzi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată în ianuarie 2020, pentru 8 infracțiuni, în dosar fiind totodată inculpat și un alt bărbat, acuzat de viol asupra uneia dintre adolescente. Acesta din urmă are de executat 7 ani de închisoare:

Condamnă pe inculpatul DINCĂ GHEORGHE zis „POPICU”, în prezent aflat în stare de detenție provizorie în Penitenciarul Craiova, la: – pedeapsa de 25 ani închisoare pentru omor calificat (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela); – pedeapsa de 25 ani închisoare pentru omor calificat (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela); – pedeapsa de 10 ani închisoare pentru trafic de persoane (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela); – pedeapsa de 12 ani închisoare pentru trafic de minori (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela); – pedeapsa de 15 ani închisoare pentru viol (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela); – pedeapsa de 15 ani închisoare pentru viol (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela); – pedeapsa de 3 ani închisoare pentru profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela); – pedeapsa de 3 ani închisoare pentru profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela);

Constată că infracțiunile săvârșite de inculpatul Dincă Gheorghe și pentru care a fost condamnat în prezenta cauză sunt concurente. Contopește pedepsele stabilite în prezenta cauză în sensul că aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă și în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenție.

Aplică inculpatului Dincă Gheorghe alături de pedeapsa principală rezultată pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, d, f și h pe o perioadă de 5 ani, (…) aplică inculpatului Dincă Gheorghe pe lângă pedeapsa principală rezultată pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, d, f și h Cp de la rămânerea definitivă a prezentei sentințe și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale;

Confiscă de la inculpatul Dincă Gheorghe butoiul folosit pentru arderea cadavrelor victimelor Melencu Luiza Mihaela și Măceșanu Alexandra Tudorița.

Condamnă pe inculpatul RISIPIȚEANU ȘTEFAN, zis „Fănică”, în prezent aflat în stare de detenție provizorie în Penitenciarul Craiova, la: – pedeapsa de 7 ani închisoare pentru viol (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela); Interzice inculpatului Risipițeanu Ștefan, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prev de art. 66 alin. 1 lit. a, b, d, f și h Cp pe o perioadă de 5 ani, (…), interzice inculpatului Risipițeanu Ștefan, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prev de art. 66 alin. 1 lit. a, b, d, f și h Cp de la rămânerea definitivă a prezentei sentințe și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”.

De menționat că instanța a dispus și menținerea sechestrului instituit asupra unor sume de bani care îi aparțineau lui Dincă, precum și cea privind indisponibilizarea a unui teren intravilan cu suprafaţa de 1.184 mp, un teren intravilan categoria curţi construcţii în suprafaţă de 1.220 mp şi 1.856 mp teren intravilan, construcțiile ridicate, dar și un alt teren – arabil intravilan, în suprafaţă de 463, toate din Caracal. Lui Dincă i-a fost indisponibilizat și autoturismul Renault Megane, cu numărul de înmatriculare OT 48 WYW.

Constată că au fost până în prezent valorificate de ANABI următoarele bunuri și sumele de bani obținute în urma valorificării anticipate au fost depuse în contul deschis (…), soldul curent al contului menţionat fiind la data de 22.03.2022 în sumă de 20.763,48 RON: – Cantitatea de material feros aflată în curtea locuinţei inculpatului Dincă Gheorghe, respectiv cantitatea faptică de 29.130 kg, din cantitatea scriptică de 40 tone reținută în cursul urmăririi penale, conform procesului verbal de predare a bunurilor valorificate şi certificatului de adjudecare pentru bunuri mobile din 27.07.2020, evaluatorul precizând în cuprinsul raportului de evaluare cantitatea faptică de 29130 kg, incluzând şi autoturism marca Ford înmatriculat OT 02 EBZ, nefuncțional, an de înmatriculare 1998, cu suma de 15584,55 lei; – Autoturism marca Fiat Ducato, înmatriculat OT 05 SGD, an fabricație 1998, cu suma de 2.461 lei; – Autoturism marca Fiat Ducato, înmatriculat BH 16 TDR, an fabricație 1996, cu suma de 1.111 lei.

Constată că prin încheierea nr. 103/24.06.2020 pronunțată în dosar 54/104/2020/a1.8 al Tribunalului Olt s-a dispus ca bunul mobil reprezentat de autoturismul marca Renault Megane cu nr. de înmatriculare OT-48-WYW, ce a făcut obiectul măsurii asiguratorii a sechestrului, instituită prin ordonanţa nr. 2491/D/P/2019 din data de 29.08.2019, să nu fie valorificat de către Administraţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Obligă pe inculpatul Dincă Gheorghe la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum total 750.000 lei, din care suma de 744.129,55 lei în timpul urmăririi penale iar pe inculpatul Risipițanu Ștefan la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum total 2.500 lei, din care suma de 1.500 efectuată în cursul urmăririi penale. Cu apel în 10 zile de la comunicare”, se mai arată în sentință.

Articolul precedentUn turist maghiar a rămas impresionat de vizita în România: ”Nu mă așteptam să fie așa de frumos”
Articolul următorANPC a aplicat o amendă de 10.000 de lei la o firmă de catering din Sectorul 4 și a propus închiderea unității