Sursa: Captură video

O firmă de catering din Sectorul 4 al Capitalei ar putea fi închisă în urma unui control derulat de Autoritatea pentru Protecția Consumatorului (ANPC) – Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București – Ilfov.

Echipa de control a aplicat o serie de sancțiuni după ce în unitatea care făcea livrări la domiciliu au fost descoperite o serie de deficiențe.

Potrivit ANPC, la Oala lui Vio, având punct de lucru în Str. Bibescu Vodă 20, Sector 4, modul de preparare al hranei era departe de a respecta minimele norme de igienă. Pentru aceasta, rezultatul controlului a fost aplicarea unei amenzi de 10.000 de lei, echipa de control dispunând totodată și alte măsuri.

Comisarii nu au plecat însă înainte de a opri definitiv de la comercializare 43,4 kg de produse, în valoare de 1.105 lei, dat fiind că unele dintre acestea nu aveau elemente de identificare. Concluzia a fost că în „Oala lui Vio” erau folosite proceduri nesigure care pun în pericol sănătatea consumatorilor, accesul în unitatea se făcea direct dintre gunoaie și nu exista un flux tehnologic.

În unitatea verificată problemele au fost constatate încă de la intrare, conform celor făcute publice de ANPC. Iar la interior, în spațiul de lucru pavimentul și pereții erau neigienizați și aveau zone cu bucăți lipsă, în timp ce ustensilele și electrocasnicile folosite erau un adevărat pericol pentru sănătatea publică.

Astfel, hota și tubulatura aferentă prezentau depuneri de grăsime și alte impurități, aragazul prezenta arsuri și resturi alimentare, agregatele frigorifice prezentau zone ruginite și acumulări de lichid provenit de la produsele alimentare. În unitate coșurile de gunoi nu aveau capace de protecție, graficele pentru schimbul uleiului utilizat la friteuze lipsea, iar personalul folosea bureți din sârmă. În final, a fost dispusă oprirea temporară de prestări servicii, mai departe fiind propusă măsura de închidere a unității pentru o perioadă de până la 6 luni.

Articolul precedentGheorghe Dincă a fost condamnat la pedeapsa maximă: 30 de ani de închisoare
Articolul următorSondaj CURS: Românii sunt îngrijorați de criza economică, creșterea prețurilor și facturile la utilități