Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un bărbat în vârstă de 67 de ani a fost infectat cu virusul West Nile, fără a călători în străinătate și fără a se afla în zone populate de țânțari.

Sibianul locuiește în Agnita, judeţul Sibiu, și a fost internat la Spitalul Judeţean din oraș, transmite Direcţia de Sănătate Publică (DSP), potrivit News.ro, citat de Observator.

Simptomele cu care se confruntă persoanele infectate cu virusul West Nile

În data de 2 septembrie, persoana infectată a început să prezinte multipe simptome. Printre acestea se numără febra, durerile de cap, vărsăturile și sensibilitatea la lumină.

La aceste simptome se adaugă și stare confuzională, dezorientare, semne clinice de iritaţie meningeală (redoare de ceafă, semnele Kernig şi Brudzinski).

Prin urmare, pacientul a fost internat, în data de 6 septembrie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu/ Diagnosticul pus de medici a fost meningoencefalită acută cu virus West Nile (WN).  

În momentul de față, bărbatul a fost declarat vindecat și externat din unitatea medicală

În data de 16 septembrie, pacientul a fost declarat vindecat. Prinu urmare, medicii au stabilit că acesta se poate externa.

A fost clasificat ca şi caz probabil de către INSP în 22.09, pentru cazul confirmat fiind necesară izolarea virusului West Nile în sânge sau lichidul cefalorahidian, precum şi alte criterii de laborator specifice. Cazul este probabil, deoarece întruneşte criteriile clinice, epidemiologice şi criteriul de laborator pentru caz probabil – răspuns imun specific antivirus WN în ser (apariţia de anticorpi specifici IGM)”, a explicat sursa citată de news.ro.

Articolul precedentGrindeanu: ”12 oferte au fost depuse pentru cele 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău”
Articolul următorUn turist maghiar a rămas impresionat de vizita în România: ”Nu mă așteptam să fie așa de frumos”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time