În perioada 12-15 septembrie 2022, Acțiunea COST NET4Age-Friendly va organiza, la București, prima sa școală internațională de vară.

Evenimentul este destinat profesioniștilor, doctoranzilor și tinerilor cercetători din cele 39 de țări participante în cadrul rețelei (CA19136 – International Interdisciplinary Network on Smart Healthy Age-friendly Environments), au transmis reprezentanții, în cadrul unui comunicat de presă.

Programul COST (Cooperare europeană în domeniul cercetării științifice și tehnice) este un element fundamental al Spațiului European de Cercetare (ERA – European Research Area).

Programul își propune să faciliteze progrese științifice inovatoare care să conducă la noi concepte și produse, contribuind, astfel, la consolidarea capacităților de cercetare și inovare din Europa

Prima școală internațională de vară reprezintă un parteneriat solid cu Fundația Ana Aslan Internațional, colaborarea subliniind grija pentru oameni, conștientizarea faptului că România beneficiază de servicii medicale de avangardă, oferind, în același timp, soluții bazate pe noile tehnologii, pentru a îmbunătăți calitatea vieții sănătoase a adulților.

În egală măsură, colaborarea cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București demonstrează o legătură stabilă, durabilă și de viitor între cadrele medicale și populație, o legătură creată și bazată pe încrederea reciprocă.

Adresa unde se va desfășura evenimentul:

Școala de vară are ca temă principală PREVENȚIA  “Sustainability for disease prevention and health promotion”, și se va desfășura în limba engleză. Va fi găzduită de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Sala de Consiliu, Bd. Eroii Sanitari nr. 8.

 Organizare:

Evenimentul este organizat de Acțiunea COST NET4Age-Friendly, în parteneriat cu Fundația Ana Aslan Internațional, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București și Centrul de Inovație și e-Health al U.M.F.C.D.  și va avea ca lectori cadre universitare din Romania, Italia, Macedonia de Nord, Serbia și Olanda.

Obiectivul general al școlii de vară

Acțiunea are ca scop dezvoltarea unei comunități internaționale și interdisciplinare de cercetători și profesioniști, pentru a pava drumul inovării în sănătate, deschizând astfel noi oportunități pentru dezvoltarea durabilă.

Obiectivele specifice ale evenimentului sunt:

  • Îmbunătățirea nivelului individual de conștientizare cu privire la trecerea paradigmatică de la tratamentul bolilor la prevenirea acestora și promovarea menținerii sănătății;
  • Big Data în îngrijirea sănătății;
  • Inovarea în modelarea afacerilor.

Școala de vară NET4Age-Friendly este un eveniment multidisciplinar deschis profesioniștilor, cercetătorilor și studenților la doctorat interesați de această temă.

Potrivit echipei COST NET4Age-Friendly, ”evenimentul este unul de execlență, unic în România, în cadrul căruia este promovată viața sănătoasă, prin creșterea gradului de conștientizare și prin sprijinirea comunităților să se implice în comportamente sănătoase”.

Articolul precedentMinistrul Mediului a prezentat Strategia Națională pentru Păduri 2030
Articolul următorUn pilot a adormit, ratând aterizarea
Jurnalist full-time / Pesimist part-time