Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un avion de linie, Ethiopian Airlines Boeing 737-800, nu a reușit să mai aterizeze pe pista din capitala țării, Addis Abeba, deoarece pilotul ar fi adormit. Din fericire, aeronava l-a alertat pe pilot, în momentul în care avionul și-a depășit ținta.

După ce a fost trezit, acesta a aterizat în siguranță și fără incidente. Totuși, aterizarea a avut loc cu 25 de minute mai târziu decât ar fi trebuit, relatează CNN.

Potrivit experților, piloții continuă să acuze stări de epuizare. Fenomenul este foarte răspândit în industria companiilor aeriene

Aceste stări s-au intensificat, după ce industria a revenit masiv în urma pandemiei de COVID-19, ceea ce a dus la haos, pe măsură ce industria s-a luptat să țină pasul cu cererea.

Datele avionului de linie au arătat că acesta a survolat pista în timpul unui zbor, în data de 15 august. Potrivit unei declarații a Ethiopian Airlines către CNN, ”avionul a aterizat, ulterior, în siguranță după ce comunicarea a fost restabilită”.

Echipajul în cauză a fost scos din operațiune în așteptarea unei investigații suplimentare.

Compania aeriană a mai menționat că ”vor fi luate măsuri corective adecvate pe baza rezultatului anchetei”.

Nu este prima dată când un pilot adoarme în timpul unui zbor

În luna mai, de exemplu, un pilot italian a fost concediat după ce a fost acuzat că a dormit pe durata zborului.

Starea de oboseală acută în rândul piloților nu este un fenomen nou și continuă să reprezinte una dintre cele mai importante amenințări la adresa siguranței aeriene – la nivel internațional”, a scris pe Twitter analistul de aviație, Alex Macheras.

Articolul precedentPrima școală internațională de vară va fi organizată la București, în parteneriat cu Fundația Ana Aslan Internațional
Articolul următorNicolae Ciucă anunță că Guvernul va acorda un nou sprijin pentru antreprenori
Jurnalist full-time / Pesimist part-time