Foto: Facebook/Tánczos Barna
Foto: Facebook/Tánczos Barna

Ieri, 22 august, ministrul Mediului a fost prezent la Brașov, cu scopul de a prezenta Strategia Națională pentru Păduri 2030.

Potrivit declarațiilor oferite de Tanczos Barna, acest document reprezintă o nouă viziune, pe termen mediu, de politică publică, în tot ce înseamnă administrarea pădurilor din România.

Ministrul Mediului, despre Strategia Națională pentru Păduri 2030: ”Un nou început pentru gestionarea pădurilor din România”

Ministrul a precizat că scopul strategiei este crearea unui echilibru între rolurile pădurii – rolul de biodiversitate, rolul ecologic, rolul de oprire a schimbărilor climatice, împreună cu rolul economic și social. 

Noua strategie este bazată pe o largă consultare publică și oferă un suport științific fără de care nicio strategie nu ar putea fi implementată”, a transmis Tanczos Barna, pe contul de Facebook.

Două elemente cheie din strategie:

  1. Pune accentul pe responsabilizarea proprietarului și pe acest sistem de compensare a celor care pierd din punct de vedere economic. Proprietarii nu vor mai avea doar restricții și reglementări, ci un grad mai mare de libertate prin instrumente de responsabilizare a acestora.
  2. Creșterea suprafețelor împădurite din România, pentru care strategia identifică modalitățile și resursele.

Ministrul Mediului a explicat că documentul prezentat la Braşov are câteva elemente strategice noi, punând accentul, printre altele, pe responsabilizarea şi compensarea pierderilor proprietarilor

Varianta prezentată astăzi are câteva elemente strategice noi, construieşte un nou viitor, un nou început pentru pădurile României. Pune accentul pe responsabilizarea proprietarului, pune accent pe acest sistem de compensare a celor care pierd venituri economice, pierd din punct de vedere economic în cazul în care îşi sacrifică, practic, pădurea pentru a veni în sprijinul societăţii şi pentru a juca un rol mai important în ceea ce priveşte biodiversitatea şi protecţia”, a conclus Tanczos Barna.

Articolul precedentMoscova a organizat o slujbă de pomenire pentru Darya Dugina, fiica aliatului lui Putin
Articolul următorPrima școală internațională de vară va fi organizată la București, în parteneriat cu Fundația Ana Aslan Internațional
Jurnalist full-time / Pesimist part-time