Captură video Youtube
Captură video Youtube

În cursul acestei dimineți, autoritățile de la Moscova au organizat o slujbă de pomenire pentru Darya Dugina, propagandista care a fost ucisă sâmbătă într-un atac cu bombă.

Tatăl ei, filozoful ultranaționalist Alexander Dugin, a spus că fiica sa a murit pentru popor și pentru Rusia, precizează BBC.

Mai mult, Dugin a precizat că această pierdere va putea fi justificată doar de o viitoare victorie a Rusiei.

Comemorarea a avut loc la centrul de televiziune Ostankino din Moscova

Dugina, un comentator politic în vârstă de 29 de ani, a avut repetate apariții la televiziunea rusă, cu scopul de a dezinforma populația în legătură cu invazia lui Putin de pe teritoriul Ucrainei.

Rusia a acuzat serviciile speciale ucrainene de moartea ei. De asemenea, Serviciul Federal de Securitate (FSB) a declarat pentru presa națională că a rezolvat cazul și că asasinarea a fost ”planificată și realizată de serviciile speciale ucrainene”.

Oficialii ucraineni au negat orice implicare în explozie.

Tatăl Daryei a fost adesea numit ”Rasputinul lui Putin” sau ”creierul lui Putin”

Darya Aleksandrovna Dugina s-a născut la data de 15 decembrie 1992 și a fost o jurnalistă și activistă politică din Rusia. Dugina a studiat filosofia la Universitatea de Stat din Moscova.

Potrivit agenţiei de presă de stat rusă TASS, citată de CNN, femeia a fost ucisă sâmbătă, când maşina în care călătorea a explodat în regiunea Moscovei.

Articolul precedentChina sancționează autorii unor manuale de matematică, pentru ilustrațiile ”extrem de urâte”
Articolul următorMinistrul Mediului a prezentat Strategia Națională pentru Păduri 2030
Jurnalist full-time / Pesimist part-time