Supercom SA este campioană la amenzi pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor. Operează în Sectorul 2 București.
Garda de Mediu a sancționat-o contravențional de două ori, pentru scurgerea levigatului( zeama gunoaielor putrezite) și depozitarea incorectă a gunoielor. În total, are de plătit suma de 1 250 000 de lei.
De asemenea, în Sectorul 1, raiul șobolanilor mai nou, firma de salubritate Romprest Sa a primit sancțiune pentru scurgerea levigatului. Valoarea amenzii este, însă, mult mai mică decât cea aplicată Supercom SA. Romprest are de achitat suma de 70 000 de lei, au precizat oficialii Gărzii de Mediu, pentru Ziarul de Investigații(zin.ro)
Nici Sectorul 3, numit generic Sectorul Verde, nu a scăpat de amenzi. Direcția de Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei a fost amendată cu suma de 90 000 de lei, pentru că a depozitat deșeurile la voia întâmplării.
Garda de Mediu a transmis că, nereguli mari s-au înregistrat și la depozitul de deșeuri Chiajna-Rudeni. Firma Iridex Group SA a fost amendată cu suma de 100 000 de lei.
Supercom merge cu levigatul înainte. Amenzile de la Garda de Mediu, apă de ploaie
Cu toate acestea, firmele de salubrizare merg înainte cu levigatul. Este și cazul Supercom SA, care nu a schimbat toate urilajele vechi. Visează să aibă acces la proiecte mărețe, în ciuda măsurilor obligatorii impuse de Direcția de Sănătate Punlică(DSP)
Spre exemplu, în studiul de evaluare privind impactul asupra sănătății populației, aferent proiectului „Complex industrial pentru tratarea deșeurilor din comuna Găneasa-județul Ilfov”, la cererea Direcției de Sănătate Publică(DSP), s-a constatat la factori de risc-mirosul dizgrațios al deșeurilor pe care le va trata și impactul asupra sănătății umane .
„Nasul uman este foarte sensibil la mirosul de ouă stricate al hidrogenului sulfurat. Mirosul poate genera greață, vomă, durere de cap, reducerea poftei de mâncare etc”
DSP a impus Supercom SA să folosească doar echipamente în perfectă stare de funcționare și să stropească drumurile de acces în incinta șantierului, nu la momentul colectării deșeurilor, așa cum au fost surprinși angajații Supercom, inclusiv de cititorii noștri(foto)
Comisarii de mediu au obligația de a urmări punerea în aplicare a măsurilor dispuse.