Social democrații din Sectorul 1 o cheamă „din concediu” pe Clotilde Armand

„Starea de alertă din Sectorul 1 a fost inutilă și costisitoare”

Florin Manole, liderul PSD Sector 1, a transmis, printr-un comunicat de presă, că edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, este obligat „să revină din concediu”, dar mai ales să își „facă treaba respectând legea”. Aceste afirmații au fost făcute după ce Prefectura Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă de pe raza acestui sector.

„După o lună de achiziții netransparente, contracte ținute la secret și creștere a costurilor cu salubritatea, Sectorul 1 al Capitalei se întoarce de unde a plecat.

Timp de 30 de zile, Primăria și Prefectura nu au informat cetățenii cu privire la contracte, la evoluția colectării deșeurilor, contravenții specifice constatate și sancționate, strategia pe termen mediu și lung. Singurele informații apărute public au fost cele relatate de presă sau cele cerute insistent de către consilierii locali”, se arată în comunicatul de presă al PSD Sector 1.

Totodată, social democrații consideră necesitatea și insistă pentru înființarea unei Comisii de verificare a achizițiilor publice din această perioadă, și asta în ciuda faptului că starea de alertă nu a fost prelungită.  „Cetățenii trebuie să afle de ce și pentru ce au plătit 3 contracte de salubrizare în loc de unul singur! Cerem consilierilor locali PNL și PMP să voteze pentru înființarea acestei comisii și să înceteze să o susțină pe Clotilde Armand în demersurile sale abuzive”, a mai precizat Florin Manole, care a adăugat că se va continua campania de strângere de semnături pentru organizarea referendumului în vederea demiterii primarului Clotilde Armand, „vinovată de tot acest haos administrativ”.

Reacția edilului Clotilde Armand după anunțul prefectului

Primarul Clotilde Armand a anunțat, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook că „Romprest Service S.A, din cauza căreia am ajuns să avem stare de alertă pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1, a dat asigurări că nu mai șantajează autoritatea locală și că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare așa cum prevede legea salubrizării și regulamentul municipial de salubrizare.

De asemenea, compania de salubrizare a acceptat ceea ce noi am spus de aproape un an de zile și a refuzat sistematic să priceapă, menținând un șantaj ticalos: fără facturi umflate și fără curățenie fictivă. În caz contrar vom avea din nou stare de alertă”, a scris Clotilde Armand.

Prefectura Capitalei nu prelungește starea de alertă din Sectorul 1

Articolul precedentPrefectura Capitalei nu prelungește starea de alertă din Sectorul 1
Articolul următorDeputatul Ghiță: „Guvernul este nu doar penal, puşcăriaş, evazionist, puţin alcoolic şi, până la proba contrarie …chiar afumat de-a binelea”