Ziua și accidentul feroviar: o altă locomotivă a luat foc

Din fericire, nu există răniți între cei 30 de călători ce se află în trenul a cărui locomotivă a luat foc

Captură video

Ziua și accidentul feroviar. Dacă, în cursul zilei de ieri, o locomotivă lua foc în zona orașului Miercurea Ciuc, după ce a lovit din plin un autoturism în care se aflau doi pasageri care, ulterior, au decendat, astăzi avem parte de un nou incident, de data aceasta lipsit, din fericire, de victime.

Compania Naţională de Căi Ferate a anunțat că traficul feroviar este, în acest moment, restricționat, pe raza Sucursalei Regionale CF Timișoara, mai exact între stațiile CF Șag și Vinga, unde locomotiva trenului cu numărul R 2602 a luat foc.

Aceeași sursă informează că, la fața locului, s-a deplasat de urgență un echipaj de pompieri care a intervenit pentru stingerea focului. Mai mult, în acest moment se fac verificări la linia de contact pentru a se stabili dacă aceasta a fost, la rândul ei, afectată.

Șase trenuri de călători sunt în așteptare în gările din imediata apropiere. Circulația va fi reluată de îndată ce incendiul va fi lichidat. Trenurile vor ajunge la destinație cu întârziere, a mai precizat CFR.

În trenul a cărui locomotivă a luat foc astăzi sunt aproximativ 30 de călători. Nu există răniți.

Citește și: Curtea de Conturi: CFR Marfă are mulți angajați îmbătrâniți

În ciuda acestor accidente „în lanț” din ultima perioadă, în data de 5 august 2021, Florin Cîțu preciza: „La ministerul Transporturilor ar fi trebuit să iau bani, nu să dau, dacă e după execuția bugetară. (…) Nu a fost prezentat un plan de restructurare pentru CFR Călători. (…) Domnul Drulă trebuie să prezinte execuția bugetară public”, a declarat premierul Florin Cîțu.

„Avem recorduri istorice la Transporturi și pe fonduri europene, și pe naționale. Până la urmă, varianta de rectificare, sub solicitarea Ministerului Transporturilor, vine din teama că nu am cheltui acești bani? Sau tocmai, că i-am cheltui? Eu garantez că vom cheltui banii solicitați”, răspundea ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: „Este evident ce s-a întâmplat la Sectorul 1”
Articolul următorAlin Simota iese „condiționat” din închisoare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.